El fitxatge d'un davanter que ompli el forat d'algun dels tres jugadors que formen el trident quan faci falta o que els pugui donar descans és el següent pas que farà la direcció esportiva del Barça després de la presentació dels dos defenses francesos que ha contractat. La posada de llarg de Lucas Digne d'ahir va servir perquè el director esportiu, Robert Fernández, parlés d'aquest i de d'altres temes. Sembla que la cessió del jugador de l'Atlètic de Madrid Luciano Vietto és l'operació que ha pres més força en les últimes hores.

Robert va explicar ahir que "s'ha parlat molt aquests dies dels jugadors que poden arribar, de moltes possibilitats i opcions. S'ha especulat molt i és cert que es poden agafar dues línies: una, la del jove i, una altra, la de l'home més experimentat. Les estem analitzant i no trigarem gaire a escollir la millor per al club".

A part de Vietto, que arribaria cedit per l'Atlètic amb opció de recompra per als matalassers, també ha sonat la possibilitat de fitxar Lucas Pérez, del Deportivo de la Corunya, un home més experimentat. També es va parlar de Kevin Gameiro, però sembla que està més a prop de, precisament, l'Atlètic de Madrid.

Lateral en creixement

De moment, el Barça va presentant jugadors francesos. Ahir va ser el torn del lateral esquerre Lucas Digne, la competència directa de Jordi Alba, que arriba quan encara no s'ha traspassat Adriano, possiblement a la Lazio. Digne es va definir com "un lateral modern", a qui agrada "atacar, però també defensar", un aspecte en el qual diu que ha millorat molt durant l'últim any a la Roma.

L'exjugador del París Saint-Germain, qui es va presentar amb un aparatós embenat a la cara després de l'operació de rinoseptoplàstia al qual va ser sotmès dimecres mateix, va avançar que "tinc un estil de joc que es correspon amb el del Barça. Encaixo bé en la idea d'atacar molt i recuperar la pilota molt amunt. És l'estil de joc perfecte" per a ell.

Sobre la competència que pot tenir, "el fet de jugar amb tots aquests cracs em permetrà millorar molt. En tots els grans clubs hi ha grans jugadors i ara sóc més madur i vinc de fer una bona temporada a la Roma. Sóc jove i vull millorar i treballar dia a dia per arribar al màxim de possibilitats. Entrenaré tot el que pugui i demostraré que, quan l'entrenador vulgui, jo seré allà".

Ningú per a la dreta

Durant la presentació de Digne es va preguntar a Robert Fernández si hi havia la possibilitat de fitxar un lateral dret, davant de la baixa de Dani Alves. El director esportiu va respondre que "tenim dos jugadors en aquesta posició, Sergi Roberto i Aleix Vidal. Fitxar-ne un altre hi crearia un tap". De fet, amb aquesta resposta va donar per fet que el club intentarà treure's del damunt Douglas, el qual ha estat infrautilitzat durant dues temporades per lesió o per falta de confiança, o Montoya, qui no compta per Luis Enrique i va estar cedit a l'Inter i al Betis.