Alberto Contador (Madrid, 33 anys) afronta el seu novè Tour de França "millor preparat que mai i amb confiança", disposat a discutir amb Chris Froome i Nairo Quintana la cúspide del podi a París. El seu cinquè lloc al Dauphiné no va fer efecte en el madrileny, que considera clau "regular esforços" en una prova de gran duresa, on la ultima setmana als Alps "serà crucial". Abans de marxar a l'aventura va atendre la trucada d'EFE.

Pregunta: Com arriba al Tour després del Dauphiné i de la baixa en el Campionat d'Espanya?

Resposta: Arribo bé, amb ganes de bici i motivat. Aquest any cal arribar al Tour una mica just de forma perquè, més que en altres ocasions que comença amb contrarellotge, ja que l'última setmana serà crucial i és on cal estar al màxim ".

P. A Dauphiné només va ser cinquè. Com va encaixar veure superat per un rival directe com Froome? Li va deixar tocada la moral?

R. No, estic molt tranquil i content. La veritat és que sempre m'agrada guanyar, però ja vaig dir que l'objectiu no era altre que el de posar-me a punt per al Tour. A més les diferències van ser mínimes. Estic amb confiança davant el Tour.

P. Té 33 anys i afronta el seu novè Tour. Creu que encara té una altra victòria a les cames?

R. L'objectiu és lluitar per guanyar, és clar. Serà difícil perquè hi ha rivals molt forts que van al mateix. He treballat com mai i de la millor manera possible, i això em dóna seguretat. Vaig decidir anul·lar la idea de retirar-me al final de temporada per l'afecte de la gent en el dia a dia i perquè el meu nivell de forma és igual que el dels millors moments. Si no veiés opcions de guanyar no tindria motivació per entrenar.

P. Ha somiat amb tornar a recollir el "lleonet" al capdamunt del podi de París?

R. Més que somiar-ho, he pensat en això, i per a això he treballat. Aquest any a més especialment motivat perquè és l'últim any amb Tinkoff i tinc ganes de victòria.

P. Què li diu el recorregut amb 4 finals en pujada i dues contrarellotge, una d'elles cronoescalada ?

R. Que és un dels Tours més durs que recordo, per no dir el més. La cursa estarà oberta fins al final i es decidirà als Alps. Podeu canviar la manera de córrer d'alguns rivals. Per exemple, Froome va trencar la cursa al principi l'any passat, aquest cop, possiblement, no pugui fer això.

P. Però coneix a Froome i sap que sempre aplica l'estratègia d'atacar, treure diferència i després defensar-la. Està preparat per a això?

R. Els rivals ens vam analitzar entre nosaltres, la nostra manera de córrer en dies de pluja, amb calor, veient com respon cada un .... Però en aquest cas de Froome, el que cal per respondre als seus atacs és tenir cames en aquest moment, no hi ha més secret.

P. És clar que els seus enemics directes són Froome i Quintana.

R. Sí, en els rivals que més em fixo són ells. Froome ja ha guanyat dues vegades i a la seva qualitat cal sumar el equipàs que porta. Qualsevol dels seus companys podria ser el líder en qualsevol altre equip. I Quintana és un corredor jove, que ja ha estat segon i que sempre acaba fort el Tour.

P. Hi veu alguna clau que per decidir el Tour?

R. Sí, la capacitat de recuperació després de cada esforç. En un Tour tan exigent el més important serà regular.

P. I la cronoescalada?

R. És important i serà bona per aclarir les posicions. Aquest dia ningú es podrà amagar ni seguir una altra roda. La classificació es pot perfilar, però una crono de 17 quilòmetres tampoc té per què ser decisiva.

P. Aquest any hi haurà gregaris il·lustres, com Valverde i Nibali. Vostè s'imagina en aquesta funció?

R. Encara no em veig, no, però mai diguis mai més. Tant Valverde com Nibali han fet el Giro i part d'ajudar als seus líders ja pensen en preparar els Jocs Olímpics. Segur que faran una bona carrera.

P. Condiciona el Tour a la cita olímpica?

R. No, per res. Em centre en el Tour i quan acabi al descans ia preparar els Jocs.

P. Content amb l'equip que porta?

R. Sí, crec que barreja experiència i qualitat. No tinc tants escaladors com altres rivals, però els que tinc són bons. Per la plana hi ha garanties, i Peter Sagan en una garantia per a les qüestions tàctiques.