Chris Froome ja coneix les distàncies que haurà de defensar en les etapes dels Alps, que comencen diumenge, per aconseguir el seu tercer Tour. Ahir va adquirir una diferència substancial respecte dels seus principals adversaris en la contrarellotge de La Caverne du Pont d'Arc, disputada en plena ressaca dels atemptats de Niça i que va mantenir la seva disputa, tot i la situació d'alerta total que viu el país. De tota manera, l'avantatge no és definitiu, ni els tres minuts respecte de Nairo Quintana ni els menys de dos sobre l'holandès Bauke Mollema, que s'està mostrant com un rival molt perillós.

Ahir, la victòria va correspondre a un Tom Dumoulin que en aquest Tour ja ha demostrat la seva versatilitat, ja que va guanyar una etapa d'alta muntanya a Andorra i va fer el mateix en una contrarellotge. Ahir va obtenir un clar avantatge sobre Froome, que va establir més de 2 minuts respecte de Nairo Quintana. En canvi, van salvar la cara Alejandro Valverde i Bauke Mollema, que no van deixar escapar més de dos minuts. També continua en la lluita Adam Yates, que segueix en lloc de podi.

La jornada va viure la tristesa del postatemptat i no hi va haver megafonia ni animació. Movistar va utilitzar el portuguès Nélson Oliveira, que va finalitzar tercer de l'etapa, per marcar referències, però, quan va entrar en competició Dumoulin, aquestes van saltar pels aires. El seu triomf va ser total. Darrere, Froome, que va aconseguir un avantatge gran però no definitiu. Per la seva banda, Joaquim Rodríguez va perdre 4.46 respecte de Dumoulin, i ara és a 5.54 del líder.

Encara falta

Després de la previsible pèrdua de temps d'ahir, Quintana va admetre que "ser a gairebé tres minuts de Froome és molta diferència, però el Tour no s'ha acabat. Falta molta muntanya i vull recuperar-me bé per seguir en la lluita. Encara no hem dit l'última paraula. Ho he donat tot, però feia molt vent i amb el meu pes és un factor que afecta més que altres corredors amb més cos".