El britànic Mark Cavendish (Dimension Data) va tornar a volar i va firmar el pòquer de victòries a l'esprint en aquesta edició del Tour de França, després d'una jornada plana de 208 quilòmetres, una transició de sol i vent que va mantenir el seu compatriota Chris Froome com a líder. Avui, els favorits tindran l'oportunitat de tornar-se a atacar amb la disputa de la primera etapa de muntanya dels Alps.

En la jornada de dissabte, de descans actiu després del Ventoux i de la contrarellotge, Cavendish va superar el noruec Kristoff i l'eslovac Sagan arribant des del darrere. Es tracta de la seva victòria número 30 en 10 participacions al Tour, cosa que l'acosta a només quatre del llegendari Eddy Merckx quan encara té 31 anys. El pitjor de l'etapa d'ahir va tornar a ser el vent, que va posar dificultats fins a l'arribada, en un petit poble de 4.500 habitants que té un dels parcs ornitològics més importants del món.

La feina important, al final

Els aventurers del Tour ho van intentar ahir amb força a l'inici. Hi va haver una escapada de quatre corredors, però els equips dels esprintadors, sobretot aquells que encara no han guanyat en cap jornada, no volien deixar passar l'oportunitat. Van rodar molt lents a l'inici, a una velocitat de 32 quilòmetres per hora, però van augmentar el ritme i van calcular bé l'esforç fins que faltaven 3,5 quilòmetres per a l'arribada. L'equip Etixx va intentar preparar l'arribada per al seu especialista, un Marcel Kittel que encara no ha guanyat cap etapa, però van cedir davant l'empenta de Cavendish.

Avui, etapa de muntanya entre Bourg-en-Bresse i Culoz, de 159 quilòmetres, amb sis ports, el més important dels quals és el del Grand Colombier, de fora de categoria, a 47 km. de la meta.