Els corredors de muntanya Kilian Jornet i Jason Schlarb van aconseguir la victòria de forma conjunta a la Hardrock 100 Endurance Run 2016, prova de 168 quilòmetres de longitud i 10.000 metres de desnivell positiu, un traçat que tots dos van completar en un temps de 22 hores i 59 minuts en la prova disputada a l'estat americà de Colorado.

La competició no va tenir grans novetats en les seves primeres hores, tot i que, sobre la milla 40, semblava que el primer de perdre el combat pel lideratge era Jason Schlarb, que va perdre uns minuts respecte al català Kilian Jornet i el francès Xavier Thevenard, que en aquell moment lideraven la prova amb certa comoditat. Tant el francès com Jornet mostraven una gran fortalesa, i, al darrere, Schlarb no perdia gaire temps i aguantava a poca distància dels dos líders. Per darrere de Schlarb, ningú era capaç de seguir el seu ritme, i la diferència respecte als perseguidors anava en augment.

L'arribada de la nit no va fer res més que confirmar el lideratge de Jason Schlarb i Kilian Jornet, mentre que Thevenard no deixava de cedir temps i ja no comptava per a la victòria. Al pas del darrer punt de control va ser quan es va decidir la cursa, quan quedaven deu milles per la línia d'arribada. El ritme que havien imprès els dos líders feia totalment complicat que els seus seguidors els poguessin atrapar. De fet, el francès Thevenard, tercer classificat, va arribar gairebé una hora més tard que ells.

Jornet i Schlarb, junts

Entrant al tram final de la cursa, semblava que ni Jornet i Schlarb volien prémer l'accelerador, i, encara més, tant la parella de Jornet, Emelie Forsberg, com l'equip del corredor ceretà desplaçat a Colorado van donar a conèixer el pacte entre els dos virtuals guanyadors de la cursa. D'aquesta manera, tant Kilian Jornet com Jason Schlarb van aconseguir una victòria compartida, la 3a a la prova americana en el cas de Jornet.

En el cas del corredor ceretà, ja dóna per tancada d'aquesta manera la seva temporada de curses de muntanya, i començarà la preparació final per atacar el rècord de l'Everest. En el podi d'honor, els guanyadors van estar acompanyats per un Xavier Thevenard que va poder arribar a la meta malgrat la gran fatiga en què va caure, sobretot al final.