No semblava el dia de Marc Garcia, que es va presentar a l'últim minut del partit contra França amb una sèrie de 2 de 10 en tirs de camp i 4 de 8 en tirs lliures. La seva selecció, Espanya sub-20, va cedir davant França en el primer partit de l'Europeu sub-20 que se celebra a Hèlsinki. Però en bàsquet tot pot canviar en un minut, i el jugador manresà ho va demostrar canviant el signe del partit i donant el triomf a la selecció estatal.

Vuit segons abans del final, Garcia va anotar dos tirs lliures que situaven el 57-58, i aleshores la pressió va passar al francès Okobo, que va errar el primer i va anotar el segon. Amb l'electrònic indicant cinc segons, el base Sergi Garcia va enviar la pilota a l'altre Garcia, que sobre la botzina va clavar un triple impressionant que va deixar el 60-59 en el marcador final i va donar el primer punt a Espanya.

Amb aquesta cistella, Garcia també es va convertir en el màxim anotador de la selecció (14 punts) i del partit (empatat amb el francès Noua). Alonso, amb 13, y Yusta (12) van ser els altres jugadors destacats. Avui, el combinat sub-20 torna a jugar, aquest cop, contra Finlàndia, l'amfitriona i una selecció molt perillosa.