El pilot de Cervera Marc Márquez (Repsol Honda) va complir els pronòstics que el donaven com a favorit tant en els entrenaments d'ahir com a la cursa d'avui, i va marcar el millor temps a la jornada d'entrenaments, mentre que el mallorquí Jorge Lorenzo va sumar la tercera caiguda del cap de setmana i sortirà des de l'11a posició de la graella de sortida. Lorenzo no les va tenir totes en cap moment per les caigudes que ja havia tingut amb anterioritat.

Els nervis i la manca total de confiança en la seva moto van fer que el que ha estat cinc vegades campió del món caigués per tercer cop, tot i que finalment va poder-se classificar per a la cursa.

En la jornada d'entrenaments, els primers d'encapçalar la classificació van ser els germans Espargaró, que van veure com Héctor Barberá (Ducati) quedava líder dels entrenaments aprofitant el rebuf d'un Marc Márquez que poc després va assolir la primera posició. Això va passar a la quarta volta, moment en el qual l'italià Iannone (Ducati) va caure.

Márquez ja havia aconseguit el control dels entrenaments, tot i que Barberá, Rossi i Viñales li intentaven seguir el ritme. Així, després de Márquez, a la graella de sortida hi haurà Barberá, en segon lloc, i Rossi, tercer, mentre que Lorenzo serà onzè.