El corredor navassenc de l'equip Verva ActiveJet, Jordi Simón, va perdre ahir més de 26 minuts en la primera de les dues etapes de muntanya de la Volta a Polònia, marcada per unes condicions dantesques, amb pluja i fred. La victòria va correspondre al belga Tim Wellens, que es va escapar d'un grup de divuit corredors que van protagonitzar l'escapada del dia. El ciclista del Lotto Soudal té ara un avantatge de més de quatre minuts respecte del segon classificat a la general de la prova.

Simón, que havia aguantat bé els dies precedents, no va poder destacar i també es va veure limitat per la feina que va haver de fer per a l'equip.

Davant, Wellens va entrar amb 3.48 respecte de l'italià Davide Formolo, del Cannondalie i 4.37 del seu company d'equip, el també belga Tiesj Benoot. A la general, el nou líder té 4.05 i 4.50 de diferència respecte dels dos corredors que ahir van entrar al seu darrere a l'etapa.

Davant de les diferències a la general, l'equip de Simón haurà d'intentar fer una bona actuació en l'etapa reina, que es disputa avui amb sortida i arribada a Bukovina. Es tracta d'un circuit en què s'hauran de fer sis voltes, amb quinze dificultats muntanyenques.