Cada etapa que passa queda més clar que, o bé pateix una davallada considerable a les duríssimes etapes alpines, o el corredor britànic de l'Sky Chris Froome s'emportarà el seu tercer Tour de França. Ahir semblava que havia de ser una etapa ideal perquè Quintana, Mollema i companyia mostressin les urpes, però ni els cinc ports de nivell mitjà, exceptuant el dur Colombier, van modificar res. Alguns intents fallits per part del murcià del Movistar Alejandro Valverde i de l'italià de l'Asana Fabio Aru i poca cosa més. El gran protagonista de l'etapa va ser el colombià de Jarlison Pantano, que va culminar una escapada en què va superar a l'esprint el polonès del Tinkoff Rafal Majka, que és el nou líder de la muntanya.

Només començar, els corredors ja van haver d'afrontar la pujada al Berthiand (1a categoria) i no van defraudar. Majka, a la recerca dels punts de la muntanya, i Ilnur Zakarin es van escapar. A poc a poc van començar a afegir-s'hi corredors del nivell de Rolland, Nibalo, Dumoulin o el mateix Pantano, al final, fins a una trentena, que van baixar el primer port amb rapidesa. El punt calent de l'etapa pel que fa als escapats va començar a quaranta-set quilòmetres de l'arribada al Gran Colombier. L'ascensió va començar amb un quartet de nivell al capdavant: Nibali, Dumoulin, Pantano i Pozzovivo, i va finalitzar amb un duet no menys prestigiós: el mateix colombià i Majka, que al final es van acabar jugant l'etapa. El descens va resultar decisiu. Alaphilippe i Pantano van arribar al capdavant, però el pòquer va desintegrar-se aviat. Al rus Zakarin li van entrar les pors de la caiguda que va tenir al Tour, mentre que Alaphilippe va caure. Així, a l'inici del darrer port, Majka i Pantano ja anaven sols.

Durant l'ascens, el polonès va prémer l'accelerador i va coronar el Grand Colombier amb 20 segons sobre el colombià, però en etapes d'aquest perfil, les baixades són tan decisives com les pujades. Pantano va recuperar el temps i va acabar guanyant. Pel que fa als favorits, Aru s'hi va esforçar, però semblava que només Valverde li donava relleu, així que l'Sky va poder avortar l'intent d'escapada sense gaire esforç. Els altres favorits ni ho van provar.