La selecció espanyola femenina de categoria sub-20 va assolir ahir el seu sisè títol europeu en vèncer per 71-69 Itàlia, en un partit que va arribar a dominar de 19 punts i que es va complicar molt al final. Dos tirs lliures anotats per Laia Flores quan faltava un segon van ser definitius i van fer estèril la reacció de les transalpines, que van tenir en Cecilia Zandasalini (28 punts) la màxima encistelladora. Pel que fa a les espanyoles, Helena Orts (20 punts) va ser la més afinada de cara a cistella. Quan faltaven 17 segons, el partit estava empatat (69-69), però Laia Flores el va decantar. Aquest és el cinquè or de les espanyoles en les últimes sis edicions disputades de l'europeu sub-20 femení.

La final va començar molt bé per a les de José Ignacio Hernández: vencien de 12 punts (26-14) al final del primer període. Al descans, la diferència va ser superior (44-26); en el tercer quart, la renda ja era més curta (59-47) i es va patir molt en el darrer període.