El Comitè Paralímpic Espanyol va fer oficial ahir la llista amb tots els esportistes que prendran part als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. Hi ha tres representants de les nostres comarques: el ciclista manresà Ignasi Ávila, que lluitarà al velòdrom per una medalla en l'especialitat de tàndem; el jugador de tennis taula esparreguerí Jordi Morales; i la jove nedadora Núria Marquès, que és filla de Castellví de Rosanes, la qual amb només 17 anys aspira a pujar al podi.

Els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro se celebraran del 7 al 18 de setembre i s'ubicaran, com ja és norma en les darreres edicions, en les mateixes instal·lacions que l'agost hauran rebut els esportistes dels Jocs Olímpics.

Per al manresà Ignasi Ávila, els del Brasil seran els seus cinquens Jocs Paralímpics. La gran novetat és que aquesta vegada hi serà en una bicicleta de tàndem, al costat del vilanoví Joan Font. Ávila, que té una malaltia ocular degenerativa (retinosis pigmentàries) i és afiliat a l'ONCE, va ser als Paralímpics de Sydney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012. Va guanyar la plata en els 4x400 metres i un bronze en els 1.500 metres. Una lesió al maluc l'ha fet decantar cap a la bicicleta, i amb Joan Font ja han aconseguit èxits destacables com la plata en el mundial de persecució, el març a Itàlia. Ambdós buscaran una nova recompensa en forma de medalla a la pista de Rio.

Jordi Morales és un altre veterà dels Jocs Paralímpics; aquests del Brasil seran també els cinquens en els quals participarà. Per al jugador de tennis taula d'Esparreguera, que té espina bífida, hi pot haver l'ocasió d'adjudicar-se la medalla d'or, l'única que li falta en el seu palmarès paralímpic. L'any 2004, a Atenes, va ser bronze individual; en la seva participació a Londres, fa quatre anys, va ser plata en dobles fent parella amb Álvaro Valera.

Núria Marquès anirà a Rio amb grans expectatives. La nedadora de Castellví de Rosanes, del Baix Nord, té a la cama esquerra una discapacitat congènita i està inclosa en la categoria S8. En els darrers europeus paralímpics de Funchal va assolir 7 medalles.