El manresà Gerard Farrés va guanyar la passada edició de la Baja Aragón en la modalitat de motos; Nani Roma, amb l'odenenc Àlex Haro com a copilot, va fer-ho en cotxes. Aquest proper cap de setmana esperen repetir la seva actuació en la 33a edició del tradicional i estiuenc raid aragonès, que es corre amb sortida i arribada a Terol, de divendres (pròleg) a diumenge, en les esmentades especialitats de motos i cotxes, però també en la de buguis, camions i quads, igualment amb una destacada representació de pilots i copilots de la Catalunya Central. En total hi ha més de 169 inscrits en les diferents modalitats, concretament amb 95 cotxes i buguis, 66 motos i quads i 8 camions.

Potser és en l'apartat dels cotxes on s'espera una lluita més aferrissada pel triomf. Destaca la presència de dos vencedors del Dakar: Nani Roma, acompanyat del copilot Àlex Haro, i Nasser Al Attiyah. Es dóna el cas que ambdós han canviat d'equip, però correran per la mateixa marca, Toyota. Nani Roma és el vigent campió de la Baja Aragón (ha guanyat els dos darrers anys) i és el pilot amb més victòries a la prova (5 en cotxe i dues en moto). Al Attiyah va guanyar el 2008. A ells s'hi ha d'afegir Carlos Sainz, amb un Peugeot 2008, vencedor dos cops del Campionat del Món de ral·lis, i Mikko Hirvonen amb un Mini, també experimentat en ral·lis i tercer classificat l'any passat a Terol.

Altres pilots destacats són: Orlando Terranova (Mini), Raúl Orlandini (Toyota) i Xevi Pons (Ford Ranger). També s'hi ha inscrit, amb ganes d'estar al davant, el pilot d'Oliana Isidre Esteve, després de la segona plaça aconseguida el 2015 en la modalitat de buguis. Enguany competirà amb un Mitsubishi Proto, acompanyat de José M. Villalovos. En la mateixa especialitat de cotxes, cal tenir en compte el manresà Enric Oller, que farà de copilot d'Albert Roquet (Mitsubishi L-200) i formaran el mateix equip que en la passada edició no van poder acabar per un abandó obligat en la primera jornada.

Farrés-Barreda, duel en motos

Pel que fa a les motos, sembla que la victòria se la jugaran el manresà Gerard Farrés (KTM) i Joan Barreda (Honda), que retorna a l'Aragó després dels seus triomfs el 2012 i 2013. A la lluita pel podi no es poden descartar Dani Oliveras (KTM), José Manuel Pellicer o Joan Pedrero (Sherco). Gerard farrés ha guanyat cinc cops (entre ells l'any passat), i pot igualar les sis vegades d'Isidre Esteve. Entre les 29 motos inscrites només hi ha una pilot, Rosa Romero, la dona de Nani Roma. En quads, repetirà participació l'igualadí Dani Vilà amb Yamaha.

Aguirregaviria, Macià i Planes

Àlex Aguirregaviria, de Sant Martí de Torroella, Josep M. Macià i Daniel Planes, ambdós de Manresa, competiran per tercera vegada junts a la Baja Aragón. Ho faran amb un Mercedes Benz 1844 de l'equip Epsilon. Aquest equip del Moto Club Igualada té possibilitats de lluitar, almenys, per una plaça del podi, amb un camió amb més de 700 CV i que aconsegueix una velocitat màxima (limitada) de 140 km/h. Aguirregaviria serà el pilot, i Macià i Planes els copilots i mecànics. Un dels favorits en camions és Martin Macik amb un Liaz; ell ja va ser-ne campió en l'edició del 2009.