La compra per part del Reial Betis, un club de futbol, pot ser la solució a la continuïtat del Baloncesto Sevilla, una entitat de bàsquet. Aquest club va decidir ajornar fins a la segona convocatòria d'avui, a partir de la una, l'assemblea en què es podia sentenciar la dissolució de la societat.

El motiu oficial és que CaixaBank, la propietària del 99% de les seves accions, no s'hi va acreditar i, per tant, no hi havia quòrum. La realitat és que tothom està esgotant els terminis per aconseguir que fructifiquin les negociacions que es troben obertes. El Reial Betis i una empresa, Grupo Torrot Electric, són les candidates a controlar el Sevilla.

Esperances del president

Després de l'ajornament d'ahir, el president del Baloncesto Sevilla, Fernando Moral, va afirmar als periodistes presents que "hi ha diverses possibilitats obertes" i que "demà [avui] és un dia decisiu per a la història del club, un dia definitiu". Moral va admetre que "hi ha voluntat de negociar i sóc moderadament optimista. La voluntat de CaixaBank és arribar a un acord durant les properes hores". Moral va dir que s'estan "esgotant els terminis per estudiar diverses ofertes" com les dues abans mencionades.

El president va insistir que creu "en la voluntat de totes les parts per arribar a un acord" i va recalcar que "el que ha succeït avui és un exemple" d'això, en referència a l'ajornament de la junta, ja que "d'haver-hi hagut una voluntat clara de liquidar, ja s'hauria fet" durant la jornada d'ahir.

Futur verd

En aquest sentit, el president del Betis, Ángel Haro, va declarar ahir que és "optimista per naturalesa", que manté esperances i que "s'estan buscant solucions algunes de les quals són molt imaginatives". Haro va afegir que "hi ha esperança que el Baloncesto Sevilla pugui vestir de verd, i només de verd, la temporada vinent".

La crítica situació del club, de tres dècades de vida i amb 28 anys a la lliga ACB, ha desencadenat un ampli moviment de suport social i institucional per intentar assegurar la seva continuïtat, amb el suport de l'Ajuntament de Sevilla i dels treballadors i antics jugadors i entrenadors, així com de nombrosos col·lectius i figures com Pau Gasol. Els aficionats ja es van manifestar el 30 de juny passat.