La Baja Aragón ha viscut la segona jornada al Terol, amb diversitat de resultats pels participants de les comarques de la Catalunya Central, amb domini de Carlos Sáinz en la categoria de cotxes i de Joan Barreda en motos. Ambdós pilots s'han en les dues especials que s'han disputat avui, i lideren la classificació general. El manresà Gerard Farrés és qui més opcions té de les nostres terres, i és que ocupa la segona posició en motos, a més de sis minuts del líder Barreda. També ha destacat Àlex Aguirregaviria, tercer a la general amb el seu camió, acompanyat per Josep Maria Macià i Daniel Planes, els seus auxiliars manresans.

Pitjor els hi han anat les coses a Nani Roma i al seu copilot, l´anoienc Àlex Haro, que eren un dels favorits per endur-se el triomf final en cotxes després de guanyar les dues passades edicions de la Baja, i que s'han hagut de retirar per una averia provocada per una sortida de pista. El mateix camí ha seguit el manresà Enric Oller, copilot de Albert Roquet, que en la primera especial s'ha hagut de retirar per diferents problemes. També en cotxes, Isidre Esteve, pilot d´Oliana, ocupa la 30a posició de la general al volant del seu Mitsubishi i demà espera recuperar algunes posiciones en l´última etapa, que s´inicia a les 7 hores per les motos i els quads i a les 9 pels cotxes i els camions..

Millor els hi han anat les coses a l´igualadí Dani Vilà, que ocupa la novena posició en quads, i a Jordi Comallonga, de Sant Joan de Vilatorrada, que és sisè en camions com a copilot de Jordi Celma.

Arribada amb força

Sáinz va arribar a Terol disposat a guanyar. Després de 28 anys d´absència a la Baja Aragón, el madrileny va aterrar aquest any amb un Peugeot, i està donant l´espectacle que s´esperava d´un pilot amb el seu currículum. En el pròleg de divendres el rapidíssim Nasser Al Attiyah se li va avançar, però avui Sáinz ha recuperat el temps perdut i s'ha fet amb el triomf en els dos trams disputats, fet que l'ha col·locat com a líder provisional a falta de la disputa del tram de demà

En el primer dels trams, Mikko Hirvonen li ha seguit bé el ritme, i ha acabat segon a només 8 segons, avançant a Al Attiyah i Orlando Terranova. Nani Roma, que ha patituna punxada, ha finalitzat sisè en aquest tram, per abandonar en el següent.

En aquest segon, de 162 quilòmetres, Sáinz s'ha tornat a imposar, ara per davant de Al Attiyah. La intensa lluita que es viu al capdavant de la classificació ha deixat la general amb Hirvonen a només 1 minut de Sáinz, i Al Attiyah a 1.07, de manera que l´emoció està assegurada en l´etapa de demà.

En motos, Barreda ha trencat tots els cronos, i ha volat amb la seva Honda. A més de la victòria en els dos trams de la jornada, acumula un total de 6 minuts i 50 segons d´avantatge sobre el manresà Farrès en la general, campió en les dues últimes edicions, que de moment es manté segon seguit d´Oriol Mena.

En quads, Oriol Vidal lidera la general del Campionat del Món, amb 18 minuts d´avantatge respecte Amerigo Ventura. I en camions, Martin Prokop és el líder, per davant de Martin Kolomy i d´Àlex Aguirregaviria que es troba a 16 minuts de distància.