"Un jugador ràpid i amb olfacte de gol". És la petició de Luis Enrique a la junta directiva del FC Barcelona per reforçar una davantera que depèn massa del trident. Ho va explicar ahir, en la primera roda de premsa de la temporada, en la qual va fer una repassada general a tots els temes de més repercussió per a l'equip.

L'asturià, qui afronta el tercer any al club, va destacar que vol un atacant golejador, ni que no desbordi, ja que a les bandes pot utilitzar Iniesta, Denis Suárez, Arda Turan i Rafinha. De tota manera, i davant de les queixes del director esportiu, Robert Fernández, diu que és difícil trobar algú que vulgui venir per ser suplent. Luis Enrique va subratllar que qui vingui "ha de tenir fe i ganes de jugar al Barça, i d'aquests n'hi ha molts".

Precisament, sobre un dels mencionats, Arda Turan, va admetre que està "molt content del seu rendiment" i va dir que "és qüestió de temps" que s'adapti al Barça. El va comparar amb el danès Michael Laudrup, la primera temporada del qual també va ser millorable.

Embolic a la porteria

Una de les dificultats més importants amb les quals es pot trobar el tècnic és a la porteria, ja que Bravo i Ter Stegen ho volen jugar tot i no accepten una rotació com la dels dos últims anys. Luis Enrique, qui va incloure Masip en la seva resposta, va deixar clar que "vull els tres porters aquí. Llavors, si un d'ells ve, paga la clàusula i marxa, ja ho negociarem. Entenc que tots vulguin jugar més, però no només els porters. La porteria la gestionaré com he fet sempre: el que vegi millor per a l'equip.

L'aparició de Luis Enrique, que va durar 25 minuts i en què va manifestar que arriba amb força per afrontar la temporada, va servir també perquè s'acomiadés de Dani Alves. "Li desitjo el millor. És un jugador únic, diferent i especial. Un professional únic. És positiu i alegre. El trobarem a faltar". També va demanar que Montoya i Tello solucionin la seva situació i marxin i respecte de Sergi Samper, va aclarir que "hi ha la possibilitat que es quedi o també que jugui a un altre equip de primer nivell".

Després de la temporada

Tot i que l'exercici acaba de començar, Luis Enrique també es va referir al seu futur quan se li va preguntar si seguirà a la banqueta després que acabi el seu contracte, el juny vinent. Va dir que "el futur no em preocupa. Deixaré d'entrenar quan em facin fora o quan no tingui més energia. Quan acabi la temporada valoraré en quin estat arribo. Si no segueixo, serà per un tema de descans, per res més".