La millor marca personal i rècord d´Espanya sub-23 aconseguida pel jove Nico Quijera, del Pamplona Atlético, de 75,86 metres ha impedit el navarclí Jordi Sánchez (FC Barcelona) sumar un nou títol estatal absolut en javelina. Sánchez, amb un millor llançament de 72,63 metres, ha aconseguit la medalla de plata a la primera jornada de la competició que té lloc a Gijón. En l´apartat femení de javelina, les igualadines Níria (FC Barcelona) i Èlia Pascual (Playas Castellón) han obtingut la sisena i setena places amb 49,91 i 48, 67 metres, respectivament, en una prova dominada per Lídia Parada amb 57,18 metres.

La primera actuació d´una atleta de casa nostra en la jornada d´avui ha estat Mar Juárez (Avinent CA Manresa) en els 10.000 marxa, però ha estat desqualificada. Tampoc vha tingut sort Edu Viles (CA Igualada Petromiralles), desqualificat en la seva sèrie semifinal dels 100 llisos. Per ben poc, Lita López (Avinent CA Manresa) no s'ha pogut classificat en els 400 tanques, quedant cinquena a la seva ronda amb 1.03.00 (han entrat les quatre primeres). Maria Caridad Hernández (CA Igualada Petromiralles) no ha pogut participar en llargada. Una destacada actuació ha estat la de Marina Petkova (Avinent CA Manresa) entrant a la final dels 800 llisos per la porta gran, quedant primera de la seva sèrie amb uns brillants 2.09.33.

En perxa masculina, ni Albert Àlvarez (Atletismo Numantino) ni Ricard Clemente (Avinent CA Manresa) han han pogut lluitar per les primeres places i han quedat lluny amb 5,06 i 4,91 metres, respectivament. Marc Sánchez (CA Igualada Petromiralles) ha fet tres nuls en alçada en la distància de 2,00 metres. Ainhoa Martínez (Avinent CA Manresa) ha quedat setena en pes amb 12,65 metres. I en els 5.000 llisos, Lahcen Ait Alibou (CA Igualada Petromiralles) ha acabt desè amb 14.02.77; la primera plaça ha estat per l´olímpic Ilias Fifa amb 13.38.22.

En la jornada de demà competiran Mònica Clemente (Avinent CA Manresa) en pe va serrxa; Paula Raul (Avinent CA Manresa) en els 100 tanques; Cristian Curopos (Fem Camí Mislata) en els 10.000 marxa; Marina Petkova (Avinent CA Manresa) en la final dels 800 llisos; Dèbora Calveras (FC Barcelona) i Ariadna Ramos (CA Igualada Petromiralles) en triple salt; Ainhoa Martínez (Avinent CA Manresa) en disc; i Maria Torres (Avinent CA Manresa) en martell.