Un programa lliure molt destacat va donar al cardoní Pere Marsinyach el segon títol de campió d'Espanya absolut de patinatge artístic. Com l'any passat, Marsinyach es va penjar l'or en la competició celebrada, en aquesta ocasió, a Mollerussa (Lleida).

El patinador del Foment Cardoní va remuntar des de la tercera plaça en el programa curt, amb notes que van arribar fins al 9,8 en el programa lliure, que va guanyar. La segona plaça va ser per a Sergio Canales (UP Rivas), que debutava en la categoria sènior; i la tercera plaça va ser per a Llorenç Álvarez (CPA Ripollet), que va firmar un programa lliure complet.

Aquest nou títol dóna totes les possibilitats a Pere Marsinyach de ser seleccionat per participar en els Campionats d'Europa que tindran lloc a la primera setmana de setembre a Friburg (Alemanya), i en els Campionats del Món, els primers dies d'octubre a Novara (Itàlia), tot i que aquest extrem s'haurà de confirmar els propers dies.

En l'apartat femení, Noemi Isla (PA Cadí) va classificar-se desena en el programa curt i setena en el lliure, en una competició molt igualada en les tres posicions capdavanteres. Mònica Gimeno (CP Mollerussa) va ser la capdavantera amb una lliçó de patinatge en un programa lliure sense errors i amb un festival de salts triples; la medalla de plata va correspondre a Aida Vietes (CPA Maxia) després d'un exercici lliure amb molta força, i el bronze per a Carla Novell (CP Polinyà).