La voracitat i l'inconformisme van reportar ahir a l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) la seva cinquena victòria en el Gran Premi d'Hongria, acompanyada, aquesta vegada, del suculent premi de liderar el Mundial de Fórmula 1 amb sis punts d'avantatge sobre Nico Rosberg. Per cinquena vegada en les sis últimes proves del campionat, el britànic va llançar al cel el trofeu que l'acredita com a vencedor.

A aquesta repetida celebració sobre el primer calaix del podi va agregar ahir una major eufòria: guanyar a Budapest li va permetre depassar els quatre triomfs de l'alemany Michael Schumacher, amb qui compartia el rècord històric de victòries en la ciutat hongaresa, i assumir el liderat del Mundial amb una conducció absolutament dominant.

La gestió ideal

"He sigut capaç de gestionar els pneumàtics, el cotxe, la distància i de reaccionar quan era necessari. Els doblats m'han causat alguns problemes, però ho he mantingut tot al seu lloc", va explicar en roda de premsa el tres vegades campió del món.

L'anglès, que va arribar a acumular un desavantatge de 43 punts respecte de Rosberg, el seu company i principal rival pel títol, va arribar al circuit de Hungaroring a un sol punt, i ahir va dinamitar la classificació amb una sortida brillant. Aquesta acció va resultar suficient per imposar-se en una carrera estratègica i per celebrar el triomf número 48 del seu historial

La seva victòria, amb el segon lloc de Rosberg, van servir per silenciar les veus que presentaven Red Bull com una alternativa a les fletxes platejades. Però ni Daniel Ricciardo, tercer, ni Max Verstappen, cinquè, van tenir opcions reals de victòria. Tampoc Sebastian Vettel, quart amb Ferrari. Fernando Alonso, en la seva millor cursa amb McLaren, va aconseguir la setena posició.