El jugador manresà del FC Barcelona Marc Garcia va aconseguir ahir la millor fita de la seva carrera esportiva. El bagenc va guanyar el títol de campió d'Europa sub-20, un any després de la plata obtinguda l'estiu passat, després que l'equip estatal guanyés Lituània gràcies a la gran activitat defensiva de la segona part. A més, Garcia va aconseguir el nomenament com a millor jugador del torneig i va entrar en l'equip ideal de la competició.

Espanya, tal com va succeir en la semifinal de dissabte contra Alemanya, va guanyar per erosió. Va mantenir un ritme defensiu alt durant tot el partit, gràcies als continuats canvis de Juan Antonio Orenga, i va rematar al final, quan va deixar en nou punts un rival condicionat per la falta del seu millor home, Martynas Varnas.

Qui va mostrar el camí a l'inici va ser el pivot Ramon Vila. En el total del partit va anotar 18 punts, 12 dels quals en els primers vint minuts, i va capturar 14 rebots. Ell va mantenir l'equip estatal amb el resultat igualat fins que un parell de bàsquets, sobretot un triple de Garcia, situaven el 32-40 quan s'arribava al descans.

A la represa, semblava que Espanya s'escapava (32-42), però els triples de Fiodorovas van propiciar que els bàltics no quedessin despenjats i situessin el 50-54 quan encara faltaven set minuts. En aquest moment, la bona direcció d'Alonso, la intimidació de Vila i Sorolla i les faltes provocades per Marc Garcia, que va anar fins a vuit vegades a la línia de personal, van provocar que la diferència anés creixent fins a uns setze punts (52-68) retocats al final.