Pau Bartoló és el nou coordinador de l’escola de trail dels Mountain Runners del Berguedà. El corredor avianès s’incorpora al centre formatiu de joves corredors, que va néixer fa cinc anys sota el paraigües del l’associació esportiva i que té actualment més de dos-cents joves alumnes i dinou monitors.

El vicepresident de l’Associació Mountain Runners del Berguedà i impulsor de l’escola, Edu Sánchez, ha explicat que el nou curs començarà el setembre amb la voluntat de fer "un salt qualitatiu" pel que fa a regularitzar els entrenaments i a elaborar una metodologia pròpia. Per fer-ho, han buscat la figura de Pau Bartoló, que s’encarregarà de coordinar els monitors, elaborar el pla d’entrenaments, dirigir algunes sessions i portar també la gestió interna i de contacte amb les famílies que comporta l’escola. Una tasca que fins ara també es feia, "però com podíem, quan plegàvem de la feina, sense poder-nos-hi dedicar", ha matisat Sánchez. "Fins ara ho hem anat fent el millor que hem pogut però sense una base estricta ni regularitzada", ha reconegut Sánchez. El proper objectiu és el de "treballar per a la professionalització d’un esport que és molt nou i del que hi ha poc on agafar-se en matèria de formació", ha assegurat Bartoló.

Per a l’avianès, és un projecte motivador i la seva voluntat és "continuar amb la bona feina de gestió que s’ha fet fins ara i, per altra banda, aportar un valor afegit a la part tècnica i esportiva". És per això que ja s’està treballant en la confecció d’un pla d’entrenaments diferenciat segons les edats dels alumnes i les seves necessitats, ja que l’escola està formada per nens d’entre 5 i 16 anys. La regidora d’Esports, Mònica Garcia, ha valorat positivament la feina que està fent l’entitat per promoure l’esport entre els joves.