Pau Bartoló agafa les regnes de l'escola de trail dels Mountain Runners

El club berguedà fa "un salt qualitatiu" en la formació de joves corredors incorporant l'avianès com a coordinador el proper curs

27.07.2016 | 08:44
Per l´esquerra, Garcia, Massaguer, Bartoló i Sánchez

Pau Bartoló és el nou coordinador de l'escola de trail dels Mountain Runners del Berguedà. El corredor avianès va explicar aquest dimarts que s'incorpora al centre formatiu de joves corredors, que va néixer fa cinc anys sota el paraigües del l'associació esportiva i que té actualment més de dos-cents joves alumnes i dinou monitors.

El vicepresident de l'Associació Mountain Runners del Berguedà i impulsor de l'escola, Edu Sánchez, va explicar que el nou curs començarà el setembre amb la voluntat de fer "un salt qualitatiu" pel que fa a regularitzar els entrenaments i a elaborar una metodologia pròpia. Per fer-ho, han buscat la figura de Pau Bartoló, que s'encarregarà de coordinar els monitors, elaborar el pla d'entrenaments, dirigir algunes sessions i portar també la gestió interna i de contacte amb les famílies que comporta l'escola.

Una tasca que fins ara també es feia, "però com podíem, quan plegàvem de la feina, sense poder-nos-hi dedicar", va matisar Sánchez. "Ho hem anat fent el millor que hem pogut però sense una base estricta ni regularitzada", va reconèixer.

El proper objectiu és el de "treballar per a la professionalització d'un esport que és molt nou i del qual hi ha poc on agafar-se en matèria de formació", segons va reconèixer Bartoló.

Per a l'avianès, és un projecte motivador i la seva voluntat és "continuar amb la bona feina de gestió que s'ha fet fins ara i, d'altra banda, aportar un valor afegit a la part tècnica i esportiva". És per això que ja s'està treballant en la confecció d'un pla d'entrenaments diferenciat segons les edats dels alumnes i les seves necessitats, ja que l'escola està formada per nens d'entre 5 i 16 anys.

La regidora d'Esports, Mònica Garcia, va valorar positivament la feina que està fent l'entitat per promoure l'esport entre els joves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema