El centrecampista portuguès André Gomes va assegurar ahir, durant la seva presentació com a nou jugador del Barça, que va ser "senzill" decantar-se per l'oferta blaugrana ja que, segons la seva opinió, la seva "personalitat i filosofia de joc" s'adapten a l'estil dels barcelonistes. Per això, i malgrat que no va fer mai al·lusió a una possible oferta del Reial Madrid, club al qual va estar a punt de recaure, va manifestar que "vaig escollir el millor equip, no em vaig equivocar".

Gomes va admetre que "vull seguir creixent i hi ha molts jugadors de referència. Tinc gairebé 23 anys i temps per convertir-me en millor jugador". Una de les dificultats que es trobarà serà la gran quantitat de jugadors al centre del camp. Per a ell, "la competitivitat és molt important, però el que més vull és aprendre". La pregunta trampa li va arribar quan li van demanar que es posicionés entre Messi, company seu al Barça, i Cristiano Ronaldo, amb qui comparteix vestidor a la selecció. Gomes va ser diplomàtic en dir que "són dos grans jugadors, però ara el més important és Messi i el Barça. Tinc ganes de poder gaudir d'això".

Les xifres de l'operació

El Barça també va fer pública que l'operació ha costat 35 milions d'euros fixos i 20 més en variables. En cas que André Gomes arribés a ser finalista de la Pilota d'Or, el València rebria 15 milions més. El responsable d'esports professionals, Albert Soler, va admetre que el pressupost en fitxatges del club no contemplava aquesta operació, però "crèiem que si hi havia una oportunitat important esportivament calia fer un esforç". El director esportiu, Robert Fernández, va matisar que el jugador estava "controlat" des de feia temps i que té un gran marge de millora.

Abans, el president del club, Josep Maria Bartomeu, havia dit que "André és un crac mundial i ens agrada que hagi acceptat aquest repte". El dirigent va dir aquestes paraules a la platea del Camp Nou, abans de traslladar-se al Miniestadi, on el lusità va fer els primers tocs amb la nova camiseta, ja que a l'estadi gran s'està canviant la gespa.

L'avís de Robert

En un moment de la roda de premsa, Robert Fernández es va referir als davanters que no han acceptat l'oferta del Barça, com Gameiro o Vietto, per por de no jugar. Segons el director esportiu "si tingués un fill futbolista en aquesta situació li hauria aconsellat que digués que sí, li diria que és un error no venir al Barça, però és la meva opinió". La por d'haver de competir amb el trident ha pesat més en aquests casos.