El Futbol Club Barcelona ha anunciat aquest dijous que el cost del fitxatge de Neymar va ascendir a 19,3 milions, quantitat en la qual no ha inclòs els 40 milions que el club va pagar a l'empresa dels pares del jugador, N&N, que després del pacte amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat es va considerar salari del jugador.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta de l'àrea econòmica, Susana Monge, que ha presentat el balanç econòmic del club blaugrana de la temporada 2015-16 que ha inclòs una reformulació del cost de l'operació del brasiler.

Després de l'acord amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat pel qual el club va acceptar pagar una multa de 5,5 milions i es va arxivar la causa en contra de l'actual president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor, Sandro Rosell, l'entitat determina com a salari del jugador gairebé tots els conceptes que abans eren considerats com a traspàs.

D'aquesta manera, el cost del fitxatge ascendeix fins als 19,3 milions d'euros que es van pagar al Santos, mentre que els 40 milions d'euros a l'empresa N&N, els 10 milions corresponents a la retenció de l'acord extrajudicial i els 5,5 milions de la multa a Hisenda s'entenen com a salari del jugador. "El salari anual del jugador ha estat de 24,8 milions bruts, que nets (lliures d'impostos) serien uns 12 milions", ha puntualitzat Monjo, qui ha qualificat l'operació de "excepcional".

Aquestes xifres disten de les que Josep Maria Bartomeu va anunciar al gener de 2014, quan en una roda de premsa va desglossar que el total de l'operació va ascendir fins als 86,2 milions d'euros.

En aquest sentit, Monge ha discrepat amb les quantitats que es van facilitar fa dos anys i mig. "No estic d'acord amb les sumes que es van fer, perquè el cost no va ser de 86,2 milions. Aquí es van afegir partides de fitxatge més salari", ha subratllat.