El president de Rússia, Vladímir Putin, va assegurar ahir que l'exclusió d'esportistes del seu país als Jocs Olímpics de Rio, com ara tots els atletes, surt fora del marc legal i desvirtua la competició. En el comiat de la representació russa, al Kremlin, Putin va afirmar que "és evident que l'absència dels esportistes russos, líders en moltes disciplines, farà disminuir notablement el nivell de competitivitat i l'espectacularitat de la competició". Per a ell, els esportistes d'altres potències "entenen que la qualitat de les seves medalles serà diferent", ja que "no és igual guanyar enfrontant-te a rivals forts que a aquells que són pitjors".

El jerarca rus va manifestar que "no podem estar d'acord amb la infundada desqualificació dels nostres atletes amb historials absolutament nets de dopatge. No podem acceptar una oberta discriminació i, amb total seguretat, la justícia imperarà". Tot i això, va lloar el Comitè Olímpic Internacional (COI) per haver resistit l'"enorme pressió" a la qual es va veure sotmès per expulsar tot l'equip. Dels 387 esportistes originals, Rússia ja n'ha perdut 105, entre ells, els atletes els quals, com la saltadora Ielena Isinbàieva, encara tenen esperances de ser a Rio després d'haver recorregut al Tribunal dels Drets Humans.

Tot i la pressió russa, la Federació Internacional d'Atletisme va informar ahir que no es tirarà enrere i que la sanció es manté. El seu president, Sebastian Coe, li ho va expressar per carta al ministre d'Esports, Vitali Mutkó.