A dos mesos d'una nova edició de la Salomon Ultra Pirineu, els atletes d'elit comencen a confirmar la seva assistència a les diferents proves que, un any més, viuran l'espectacle de trail running del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

En la Salomon Ultra Pirineu, la prova reina de 110 km, la lluita serà especialment interessant en el costat femení. Ida Nilsson, guanyadora de la Transvulcania 2016, intentarà allargar la bona ratxa d'aquest 2016. Tot això amb el permís, evidentment, de Núria Picas, quatre vegades campiona de la cursa i flamant recordwoman del recorregut de Cavalls del Vent, per on discorre part de la cursa. La manresana, que fa uns dies va haver d'abandonar el mundial d'Ultrasky per una lesió al turmell, també competirà amb Maite Maiora, que s'estrena en aquesta modalitat, però que és la campiona del món d'SkyMarathon.

En la prova masculina, Zaid Ait Malek i Miguel Heras intentaran repetir el bon paper que van fer en la passada edició, ja que van quedar 2n i 3r respectivament, i lluitaran per la victòria final en absència de Kilian Jornet, que no podrà assistir a la cita perquè aquells dies, 23, 24 i 25 de setembre, s'estarà preparant per coronar el cim de l'Everest.

Les altres dues proves que clouen el cap de setmana són la Marató Pirineu i la Nit Pirineu, que l'1 de març van obrir inscripcions. La Marató Pirineu ja ha omplert les 1.000 places que hi havia disponibles per fer aquesta cursa de 42 km i 2.400 m de desnivell positiu. La cita arrencarà, però, amb la Nit Pirineu, una vertical nocturna amb 860m de desnivell positiu que permet descobrir l'estació d'esquí de la Molina des d'una altra perspectiva, la qual encara té les inscripcions obertes.