Ahir es va disputar la Trail Catllaràs, que, sobre un traçat de 28 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.700 metres, transcorre per aquesta serralada berguedana a tocar de la Pobla de Lillet. Precisament va ser un atleta poblatà, Marc Pérez, qui va endur-se la prova amb un temps de 2 hores 45 minuts i 54 segons. La segona posició va ser per a Sergi Masip, que va trigar dotze minuts més, i la tercera plaça va anar a parar a mans de Marc Vilà, amb un crono final de 2.58.38.

Pérez va aprofitar la seva bona coneixença del terreny per superar els seus dos rivals amb una forta estrebada als darrers quilòmetres. En fèmines va ser per a Carla Ryan, que va cobrir l'exigent traçat amb un temps de 3.17:16 seguida de Montse Martínez i Ester Casajuana. La trail Catllaràs no era l'única prova que es disputava, ja que la prova reina, la més dura i exigent, va ser l'Ultra Catllaràs. Un traçat de 57 quilòmetres amb un desnivell positiu de 3.900 metres. El guanyador absolut masculí va ser l'osonenc Ernest Ausiró, que va cobrir l'exigent recorregut amb un temps de 6 hores 58 minuts i 47 segons. El seu domini va ser clar durant gairebé tota la prova, i el segon classificat, Roberto Sancho, va arribar més de 20 min més tard (7.19.22). El tercer, Dani Aguirre, va arribar a 1 segon de Sancho.

En noies, la primera classificada va ser Tina Bes, seguida de Sílvia Lela i Marta Batalla, que va acabar en tercer lloc. Per acabar, la prova exprés, amb un traçat de 17 quilòmetres, va ser guanyada per Josep Vinyes i Anna Comet.