El ciclista holandès de l'equip Trek Bauke Mollema va adjudicar-se ahir la trenta-sisena edició de la Clàssica de Sant Sebastià gràcies a un atac al cim de l'alt de Murgil, a prop del final, on va deixar enrere, per aquest ordre, el francès Tony Gallopin, el murcià Alejandro Valverde i el català Joaquim Rodríguez. La prova ciclista donostiarra va decidir-se en el pronunciat port de Murgil Tontorra, pocs quilòmetres abans de l'arribada.

El tercer perseguidor no va posar-se d'acord a la baixada per poder neutralitzar un Mollema que va brillar durant bona part del Tour de França i que ja comença a ser un corredor d'un nivell molt elevat. El corredor holandès va arribar en solitari a la meta basca i, en l'esprint posterior dels perseguidors, Gallopin va assolir la segona plaça, davant de Valverde i Rodríguez.

L'equip Movistar va intentar controlar una bona part de la cursa, però al final se li va escapar el triomf. La cursa va començar al port de Jaizkibel, que uneix les localitats de Pasaia i Hondarribia. Va formar-se un grup de nou homes amb el vitorià de l'Sky Mikel Landa com a referent. Aquest atac va ser aturat pel pilot, que no va poder fer res davant l'arrencada de Mollema i companyia.