L'alemany de Mercedes Nico Rosberg, que havia cedit el lideratge del mundial de Fórmula 1 la setmana passada al seu company i rival Lewis Hamilton, va contraatacar i arrencarà primer al Gran Premi d'Alemanya que es disputa avui al circuit de Hockenheim. Rosberg, que ara és segon al Mundial a sis punts dels 192 que té Lewis Hamilton, va firmar la vintena pole de la seva carrera per què va cobrir durant la volta decisiva de la qualificació els 4.574 metres de la pista alemanya en un minut, catorze segons i 363 mil·lèsimes.

Aquesta prova és la darrera abans de les vacances que agafa el campionat, que es reprendrà el darrer cap de setmana d'agost al circuit belga de Spa-Francorchamps. Rosberg, de 31 anys, va fer una ronda classificatòria en què va ratllar gairebé la perfecció. Hamilton, que sortirà segon, va estar a punt d'emportar-se per davant el francès Romain Grosjean (Haas), però al final el va poder esquivar.

Aclarit el dubte de saber quin del dos sortiria primer, quedava el dubte de resoldre la batalla entre Red Bull i Ferrari, que va decantar-se a favor de l'escuderia austríaca. L'australià Daniel Ricciardo, que a Hockenheim va celebrar el seu GP número 100, sortirà tercer, davant del seu jove company Max Verstappen, una de les revelacions de la temporada.

Darrere d'ells sortirà l'excampió del món Kimi Raikkönen, davant de l'alemany Sebastian Vettel. Per la seva banda, els espanyols Carlos Sainz i Fernando Alonso sortiran des de la tretzena i la catorzena posició de la graella de sortida, respectivament.