Un cop acabada la curta estada de cinc dies a Anglaterra i després del partit de dissabte contra el Celtic (3-1), el Barça recupera avui el pols a la Ciutat Esportiva, on reunirà un bon contingent de jugadors, la majoria dels quals internacionals espanyols, que finalitzen les vacances per continuar la feina de pretemporada.

D'aquesta manera, s'espera l'arribada d'Andrés Iniesta i Jordi Alba, a més de la incorporació de Gerard Piqué i de Sergio Busquets, els quals ja es van començar a entrenar-se pel seu compte la setmana passada. També arribaran Claudio Bravo, Ivan Rakitic, Javier Mascherano i un Marc-André ter Stegen que també va fer algunes sessions a Sant Joan Despí dies enrere.

La jornada de feina d'avui del Barça a la Ciutat Esportiva inclou una sessió matinal a dos quarts de deu del matí, durant la qual els jugadors que encara no ho hagin fet se sotmetran a les proves físiques i mèdiques. És complicat de dir si els vuit jugadors que s'incorporen avui als entrenaments estaran a disposició de Luis Enrique per al partit que el conjunt blaugrana disputarà dimecres al Friends Arena de Solna davant del campió anglès, el Leicester, en la segona jornada de l'anomenada Champions Cup. Dissabte, Messi sí que va jugar mitja part contra el Celtic, tot i que l'argentí ja acumulava cinc dies de feina, més de la que tindran els jugadors que tornen avui.

Llums i ombres

Del primer compromís, contra el Celtic, es poden treure poques conclusions ja que, a més, el rival estava més pendent del seu partit de prèvia de Lliga de Campions que no pas de l'amistós, però sí que sembla que alguns jugadors inicien l'actual curs amb bon peu. És el cas de Sergi Roberto i Denis Suárez, molt sòlids al centre del camp, d'un Arda Turan que va agafar galons i fins i tot va marcar un gol, i d'Aleix Vidal, que va fer un bon partit com a lateral dret. En canvi, Mathieu va oferir molta inseguretat en defensa, tot i que les faltes de concentració no són cap novetat en el central francès.

En matèria de fitxatges, el Barça continua centrat a buscar un davanter, malgrat que Munir va iniciar la pretemporada amb gol a Dublín. Ahir es va parlar de converses avançades amb el brasiler Luan, que es troba amb la selecció olímpica a Rio.