Es va disputar al Japó la tercera prova del campionat del món de resistència, les 8 hores de Suzuka, en què el pilot santfruitosenc David Checa, amb l'equip francès GMT-94, només va poder acabar en la catorzena posició, a 8 voltes del vencedor, l'equip oficial Yamaha, amb el català Pol Espargaró, el japonès Katsuyuki Nakasuga i el britànic Àlex Lowes, que van donar 218 voltes i van repetir el triomf de la temporada passada.

L'equip GMT-94 Yamaha, amb David Checa, l'italià Nicolo Canepa i el francès Lucas Mahia, van dir adéu a una bona classificació quan en el segon gir David Checa va notar males vibracions a la roda del darrere. Va resultar que la roda estava trencada i va haver de tornar al box empenyent la màquina, de manera que va perdre més de 5 voltes i va tornar a la pista en la 66a posició.

L'equip va remuntar, però problemes, ara elèctrics, els van obligar a noves reparacions, i finalment van poder ocupar la catorzena posició, que els dóna 7 punts al campionat del món, però que els fa perdre totes les possibilitats de cara al títol 2016, ja que només falta diputar una prova, la cursa alemanya de les 8 hores d'Oschersleben, que tindrà lloc el 26 d'agost. D'aquesta manera, el santfruitosenc David Checa no podrà assolir la que seria la seva tercera victòria del mundial, després d'haver guanyat el 2004 i el 2014.