Sergi Jurado del Club Esportiu Tri 4.40 de Lleida va ser el vencedor en la tercera edició del Triatló Sprint de Mequinensa amb un temps d'1h 4 minuts i 22 segons, en la prova individual de 26 km. El calaix del podi el van completar Ricardo Simón del Club Triatlón Europa de Saragossa (1h 4' i 49 ") i l'anoienc Albert Torres (d'Unika Bikes Pallares (1h 5' i 09 "), que va ser també el primer veterà en V-1.

En l'apartat femení, la triatleta del CN Reus Ploms Mercè Tusell es va endur la victòria.

La cursa es va celebrar en dos dies, on un dels plats forts era la disputa dels campionats espanyols per autonomies. Així, en àmbit masculí, Catalunya es va imposar a Galícia i Castella la Manxa. Mentre que en fèmines, Galícia es va endur el triomf davant de Catalunya i Madrid.

Com és habitual en les triatlons esprint, les distàncies eren 750 m pel riu Ebre, seguit de 20 km de bici per carretera, on la dificultat era l'ascensió al port de la Mina. I per acabar, una cursa a peu de 5 km a dues voltes i mitja amb bona part del recorregut pel passeig marítim de la localitat aragonesa.