L'atleta de RSM Spain Laura Orgué tornava ahir a la Copa del Món en la modalitat skyrace amb l'objectiu de pujar al podi. La cita era a la Comapedrosa Skyrace, cinquena prova puntuable per a les Skyrunner World Series, i Orgué no només va aconseguir pujar al podi sinó que el va encapçalar després d'imposar-se amb un domini absolut en una cursa que es va endur Tom Owens en la categoria masculina. Aquesta victòria col·loca Orgué de nou com a gran aspirant a revalidar les dues Copes del Món que va guanyar el 2015. I tot això després d'haver superat aquest hivern una greu lesió.

La cursa tenia un recorregut espectacular de 21 quilòmetres i gairebé 2.300 metres de desnivell positiu i l'atleta de RSM Spain va imposar la seva autoritat des del principi, seguida d'Oihana Kortazar i l'holandesa Ragna Debats. Orgué va creuar en primer lloc la meta amb un temps de 3 h 12' 27 i ja suma 200 punts en la classificació, el que la col·loca segona classificada de la general de la Copa del Món, a tot just 66 punts de Megan Kimmel i amb una cursa menys. El podi femení de la Comapedrosa Skyrace el va completar Oihana Kortazar, que va aguantar la segona plaça amb solvència, i Ragna Debats, que tot i intentar-ho es va haver de conformar amb el tercer lloc. En les tres últimes setmanes de competició, l'atleta de RSM Spain, a més de la victòria d'ahir, ha sumat dues victòries a la Copa del Món de Dolomites, al Quilòmetre Vertical i Skyrace, i s'ha proclamat subcampiona del món de Quilòmetre Vertical després de ser segona al Mundial celebrat a Aigüestortes.