Amb la incorporació a darrera hora de l'experimentat central Juan Carlos Cervantes, de 36 anys, el Manresa va iniciar ahir la preparació per a la lliga de Primera Catalana (grup 1) que començarà el cap de setmana del 3 i 4 de setembre. També l´Avià i l´Igualada van engegar ahir al vespre la seva pretemporada, per posar-se igualment a punt de cara a la competició a la mateixa categoria (en els grups 1 i 2, respectivament).

Es dóna el cas curiós que els tres conjunts estrenen entrenador aquest nou curs. El Manresa és dirigit ara per Dani Fernández, en el lloc de Dani Andreu; Pablo Becerril ocupa la plaça d´Oliver Ballabriga a l´Avià; i Ton Mayor ha estat l´escollit per rellevar Edu Berrocal a l´Igualada.

El Manresa, de nou favorit

Dani Fernández, amb una curta experiència en primers equips -només va estar uns mesos al Castelldefels a Tercera Divisió i, en canvi, té un destacat currículum en futbol base, a l´Espanyol, la Damm, la selecció catalana sub-16 i com a coordinador al Manresa i el Gimnàstic- fa front al repte de situar un any més el Manresa en el grup capdavanter. I és que l´equip manresà torna a sortir a les travesses per lluitar per un ascens a Tercera Divisió que es resisteix. Tot i això, Dani Fernández avisa que «l´Horta, el Martinenc i el Masnou estan fitxant jugadors cars i semblen els favorits per ascendir. Darrere d´ells hi ha un segon grup, en el que ens trobem nosaltres, i també el Sants, el Vic i algun altre, que si fem bé les coses podrem optar també a ser al davant». Per al nou tècnic blanc-i-vermell, «l´arrancada de la lliga és molt important i marca molt. Un bon inici dóna molta força i confiança. Precisament, la nostra preparació està encarada a això».

La plantilla del Manresa serà força diferent a la de la temporada passada. Per diferents motius han sigut baixa força jugadors importants com el davanter Noah Baffoe, que ha marxat al Sant Julià de Lòria, German Pereira, Kevin Sorbas o Uri Serra, entres altres. En el seu lloc s´han incorporat futbolistes com l´esmentat central Juan Carlos Cervantes (Gavà), el lateral esquerrà Roger Peña (Manlleu), el davanter Dani Muela (Horta) o el migcampista Bernat Benito (Igualada). En aquest sentit, Dani Fernández no dóna per tancat el grup: «si surt algun jugador que pugui millorar el que tenim, el fitxarem, tot i que ara mateix no és urgent fer-ho. Tindrem alguns jugadors a prova com Nico Porto del Cerdanyola o l´internacional sub-20 paraguaià Cristian, a més d´alguns dels juvenils que han acabat i del filial. També estem pendents de Gerard Bordas i de la seva disponibilitat de poder entrenar-se. El fitxatge de Juan Carlos Cervantes si que era important perquè ens pot aportar experiència, tot i que també és cert que a l´equip ja tenim jugadors contrastats com Sergi Soler, Moha, etc. I a més, molt implicats amb el club». Cervantes és de Barberà del Vallès i prové del Gavà, equip amb el qual aquesta temporada passada va aconseguir l'ascens a Segona Divisió B -la campanya anterior havia jugat al Rubí, també a Tercera Divisió-. Pel que fa a la manera de jugar del Manresa, Dani Fernández no amaga el seu sistema de joc: «serà atrevit i ofensiu, un 3-4-3; almenys aquesta és la meva idea, a veure si els jugadors la poden assimilar, sense precipitar-nos».

L´Avià vol salvar la categoria

Pablo Becerril s´estrena en un primer equip. Ha arribat a l´Avià des del Mercantil, on continua com a coordinador de futbol11. «Tot i que és el primer conjunt amateur que dirigiré, sóc moderat, m´agrada aquesta feina i no tinc una il·lusió afegida, ni més ni menys que altres temporades» comenta Becerril, un tècnic que té clar que l´objectiu genèric de l´Avià «és salvar-nos al grup 1 de Primera Catalana. Sembla que hi haurà dues velocitats, un grup de 4 o 5 equips que lluitaran per estar al davant i la resta ho farem per no baixar de categoria, tenint en compte que ningú no podrà estar tranquil fins al final. Aquesta temporada passada, el mateix Avià va trobar-se en algun moment al capdavant i, en canvi, es va salvar en la penúltima jornada».

L´Avià ha renovat força el seu equip després de la marxa de jugadors com Joan Noguera. Becerril reconeix que a l´hora de confeccionar la plantilla «m´ha passat com al Mercantil, que les primers opcions són per a altres clubs, en aquest cas per la situació geogràfica. Ja estic acostumat a treballar així. Tenim el grup pràcticament tancat però per estar més tranquil m´agradaria incorporar un mitja punta o un jugador de banda. Si que és cert que hem fitxat jugadors molt joves, però la plantilla està força equilibrada. Els equips estan apostant cada cop més pel jovent, perquè es treballa bé al futbol base i per abaratir els pressupostos». L´Avià manté vuit jugadors de l´any passat i ha incorporat onze futbolistes nous.

Molt moviment a l´Igualada

L´Igualada està vivint un estiu atípic. L´entrenador Edu Berrocal va deixar el club fa unes setmanes i Ton Mayor, un tècnic de la casa, s´ha fet càrrec de la direcció de l´equip igualadí. També han marxat diversos jugadors destacats com ara Yannick Viles, Bacha, Bernat Benito, Jonny o Martí Just. Tot i això, el propi Mayor diu que «al club es respira tranquil·litat. És cert que han marxat uns futbolistes, però n´han entrat uns altres que ho compensen. Encara falten incorporacions com la d´un segon porter, que pot ser Albert Alfonso, del juvenil del Gimnàstic de Tarragona. És cert que amb algunes baixes no hi comptàvem, com la darrera de Bacha, que ha anat al Manlleu».

Tot i la renovació de la plantilla, Ton Mayor té clar que l´objectiu ha de ser «donar continuïtat a la bona temporada que va fer l´Igualada la temporada passada; hem d´aspirar a això, tot i que no sabem com estaran els altres equips, ni com respondrem nosaltres mateixos».