Després d'una setmana a St. George's Park, el partit a Dublín i la jornada de descans de diumenge, el Barça va tornar a treballar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, en una sessió a la qual es van incorporar deu jugadors. A més dels internacionals espanyols Gerard Piqué i Sergio Busquets, que van retallar les seves vacances i s'entrenaven pel seu compte a Sant Joan Despí, Jordi Alba i Andrés Iniesta també s'han incorporat a la feina de l'argentí Javier Mascherano, el xilè Claudio Bravo, el brasiler Douglas Pereira, el belga Thomas Vermaelen, el croat Ivan Rakitic i l'alemany Marc-André ter Stegen.

Difícil decisió

El cas de Ter Stegen és especial, ja que el porter germànic tenia vacances fins al 8 d'agost però, com va fer Lionel Messi la setmana passada, ha decidit avançar uns dies el seu retorn als entrenaments. L'objectiu de Ter Stegen és arrabassar-li la titularitat a Bravo i, per aquest motiu, ha decidit incorporar-se el mateix dia que el porter xilè i no donar-li una setmana d'avantatge en les pràctiques de pretemporada. Luis Enrique tindrà 14 dies, els que queden per jugar la Supercopa d'Espanya, per decidir-se per quin porter apostarà aquesta temporada. En els últims dos anys, Bravo ha estat el porter titular de la Lliga, i Ter Stegen es conformava amb la Copa del Rei i la Champions League, però segons TV3, sembla que aquest any l'asturià es decantaria més per escollir l'alemany com a porter titular a causa de la seva joventut i per establir-lo com el porter del Barça durant molts anys. Els dos porters lluitaran per convèncer el tècnic per ser l'escollit, mentre mantenen una relació estrictament professional. Ter Stegen va dir que tenien un vincle de cordialitat, mentre que el xilè va definir la seva relació com a "laboral".

Guardiola s'espera

L'exentrenador del primer equip i actual mànager del Manchester City, Pep Guardiola, està molt atent al que passi a la porteria de Can Barça, ja que el santpedorenc no està content amb el joc de peus de Joe Hart i vol un porter que domini aquest apartat per a la seva porteria. D'aquesta manera, el que no sigui l'escollit per Luis Enrique, podria escoltar els cants de sirena del Manchester i fer les maletes per jugar els minuts que ambdós porters necessiten.

El tècnic barcelonista, Luis Enrique Martínez, va dirigir un entrenament matinal el qual va seguir tenint diversos jugadors del filial. Amb aquest entrenament, l'equip iniciarà una setmana en què les sessions a la Ciutat Esportiva es combinaran amb els partits a Estocolm, contra el Leicester (dimecres a les 20.00 hores), i a Londres, contra el Liverpool (dissabte a les 18.15 hores). Queden pendents d'incorporar-se alguns dels últims fitxatges (Umtiti, Dignei André Gomes), així com els brasilers Rafinha i Neymar, que són a Rio.