El Club d´Agility Ciutat Comtal organitza fins diumenge, amb la col·laboració de l´Ajuntament de Guardiola de Berguedà, el Jou Summer Agility Competition a les instal·lacions de l´Hotel El Jou. Es tracta d´un seguit de competicions puntuables pel Campionat d´Espanya de l´esport caní més espectacular, l´agility. Paral·lelament, aquest vespre, al camp de futbol tindrà lloc el 1r Open d´agility de Guardiola de Berguedà (a les 8 del vespre amb entrada gratuïta).

Gossos i guies vinguts de Luxemburg, Itàlia, França, Portugal, de la resta de l´estat espanyol i per descomptat de Catalunya oferiran un espectacle únic. Pel que fa al Jou Summer Agility Competition, les proves començaran cada dia a les 9 del matí fins aproximadament les 3 de la tarda i s´estructuren en 3 nivells competitius: grau 1 on hi competeixen els gossos novells, grau 2 on hi trobem els gossos de nivell que puntuen pel Campionat d´Espanya i grau 3 on hi ha els millors gossos i guies de nivell de campionat del mon. Dins de cada grau hi ha 3 nivells: categoria mini (small) per a gossos fins a 35 cm a la creu, categoria midi (medium) per a gossos entre 35 i 43 cm a la creu i categoria stàndard (large) per a gossos de mes de 43 cm a la creu.

Alguns dels gossos que prenen part en aquestes competicions a Guardiola de Berguedà, participen o han participat en Campionats europeus i mundials recentment.