L'armeni Karen Movsziszian, màxim favorit al triomf final, i el colombià Daniel Uribe es van quedar sols ahir al capdavant del Torneig Internacional de la Pobla de Lillet un cop ja s'han celebrat tres rondes. Tots dos van guanyar les seves respectives partides i van desencallar la situació de vuit jugadors en el liderat del campionat que s'havia produït dimecres.

Així, Movsziszian va guanyar Xavier Povill, jugant amb blanques, i Uribe, cinquè favorit, va tenir el mateix avantatge a l'hora d'imposar-se a Carles Moya. Pel que fa als altres quatre contendents que fins ahir sumaven dos punts en dues jornades, Ferran Cervelló va fer taules amb Jordi Ayza i el mateix resultat hi va haver entre Marc Capellades i el també colombià Jorge González. Qui no acaba d'aixecar cap és el manresà Joan Mellado, qui ahir només va poder igualar, per segon dia consecutiu, aquest cop contra Miquel Fabré i queda en vuitè lloc, a un punt dels dos líders.

Avui, en la quarta jornada del torneig, els dos líders, Uribe i Movsziszian s'enfronten, amb blanques per al colombià. Un dels dos pot ser líder en solitari o hi pot haver un reagrupament.