El Barça va acabar golejat a Wembley i davant el Liverpool, en un partit en el qual els de Luis Enrique van pagar molt cars els seus errors i la falta de rodatge davant un rival que va castigar amb duresa els catalans. Els de Jurgen Klopp van decidir el partit a l'inici del segon temps, quan van aconseguir dos gols i van situar el 3-0 en el marcador. El Barça, en el primer partit amb presència majoritària de jugadors del primer equip, va poder equilibrar a la primera meitat, però va ser inferior a un rival que està diversos esglaons per sobre en el tema físic.

El mal inici del Barça, tant en el primer temps com en el segon període, va ser un llast insalvable. De sortida, els de Luis Enrique van jugar amb molta tebior davant un rival físic, que anava a totes i que va tancar els blaugrana només jugant amb molta intensitat. Els barcelonistes, als quals els fallaven els automatismes, no acaben de controlar el joc, i això ho van pagar contra un Liverpool molt incisiu.

L'1-0, obra de Mané al minut 15, va ser un resum del que s'estava veient sobre la gespa de Wembley. Va fallar Arda Turan, no va poder tancar bé el jove Juan Cámara, va iniciar l'acció Adam Lallana, va combinar amb Firmino, aquest li va fer una sotana a Mascherano i va jugar per Mané, que va superar Ter Stegen.

La decisió a la porteria

El porter alemany, que va ser l'escollit de Luis Enrique en detriment de Claudio Bravo, no va poder fer res i tampoc va tenir més perill pràcticament durant el primer temps, ja que a poc a poc el seu equip es va entonar i va manar en el partit. Però per això el Barça havia desaprofitat 20 minuts. Quan Leo Messi va tenir més presència en el joc, el panorama va canviar. L'argentí, en una combinació amb Luis Suárez, va poder empatar en el minut 23, però la seva rematada va anar a parar al pal esquerre de la porteria de Mignolet.

Els blaugrana van controlar la situació i només van tenir problemes en les cobertures per les bandes, especialment per la dreta, on Coutinho va superar repetidament Aleix Vidal.

I de nou, el terror

Si l'inici del partit no va ser bo per al Barça, el de la segona part encara va ser pitjor, perquè en tres minuts l'equip de Klopp va aconseguir dos gols i pràcticament va decidir el matx. En el 2-0, una mala sortida de pilota de Mathieu va donar l'oportunitat al Liverpool de generar un contraatac, que Henderson va concretar en el minut 47, i un més tard, un error de Busquets va permetre una acció d'Origio en què Mascherano va introduir la pilota a la porteria de Bravo, que va substituir Ter Stegen al descans.

Encara Firmino va poder augmentar l'avantatge del Liverpool en un contraatac (minut 53). En l'última mitja hora final, Luis Enrique va donar minuts a Iniesta, Piqué, Rakitic i al nou fitxatge, Lucas Digné. Va controlar més la situació el Barça, però sense gairebé crear perill, i en l'última jugada del partit Grujic va sorprendre Bravo amb un remat de cap parabòlic per tancar el duel.

El pròxim partit dels blaugrana serà aquest proper dimecres, quan s'enfrontarà a la Sampdoria en el trofeu Joan Gamper.

El segon en l'era Luis Enrique

El d'ahir va ser el segon 4-0 que encaixa Luis Enrique com a entrenador del Barça. Amb l'asturià a la banqueta, l'estiu passat també es va perdre un partit per aquest resultat, amb la diferència que en aquella ocasió el partit era oficial i amb un títol en joc: la Supercopa d'Espanya, que es va perdre contra l'Athletic Club de Bilbao. En l'anada al Nou San Mamés, els blaugrana es van veure superats en tot moment, i San José va marcar un gol des del mig del camp aprofitant una errada estrepitosa de Ter Stegen, que ahir també va ser el porter titular.