Una temporada per emmarcar. El CEFS Esparreguera va cloure un curs magnífic aconseguint l´ascens per primer cop en la seva història a la Segona Divisió estatal femenina després d´acabar la temporada a la segona posició amb 59 punts a Divisió d´Honor Catalana. Ningú no s´esperava poder aconseguir aquest ascens, tal com la seva presidenta Vicky Escartín comenta: «l´objectiu del club no era l´ascens, però teníem molt clar que si l´assolíem era perquè havíem de fer un esforç». Escartín valora molt positivament la feina de l´entrenador, Pascual Angulo, i de totes les seves jugadores: «la tasca del Pascual i de les jugadores ha estat brillant, formen un gran grup i això es nota a la pista, estem molt contents de poder gaudir de la nova categoria la temporada vinent».

Èpica i sacrifici

La campanya ha estat molt difícil per l´alt grau de competitivitat dels planters femenins a la Divisió d´Honor Catalana. Aconseguir l´ascens no ha estat gens fàcil, però la gran feina de totes les jugadores superant les adversitats ha estat clau per aconseguir la magnífica i no esperada fita. L´entrenador Pascual Angulo n´ha estat una peça clau. Tal com ell mateix ho explica, dóna una gran importància al grup: «s´ha de donar molt valor a la fita aconseguida per aquestes jugadores, quedant per sobre a la classificació d´equips amb més experiència i recorregut a la categoria». Les lesions i les baixes en molts partits i entrenaments també van aportar el seu granet de sorra per fer més pinya i ser més fortes. Angulo comenta que «per qüestions laborals no podíem entrenar mai tot el grup junt, havíem de conjuntar moltes jugadores noves, vam tenir lesions importants i vam començar perdent a la primera jornada». L´aspecte físic, amb l´exigència de màxima intensitat amb una plantilla curta, no va ser un obstacle per a l´equip. Cal destacar que el CEFS Esparreguera va ser capaç de revertir molts marcadors adversos, dels quals bastants en l´últim sospir o jugant amb el porter jugador.

Una peça clau

Amb l´arribada al club de Pascual Angulo es va aconseguir un salt de qualitat molt important. La temporada 2010-2011 va ser la primera en què el sènior femení del CEFS Esparreguera competia oficialment. Des d´aleshores s´ha anat aconseguint pujar de categoria pràcticament any rere any fins a arribar a la segona lliga més important del futbol sala femení. La peça clau d´aquest puzle és l´actual entrenador, Pascual Angulo, que fa vuit anys que va començar a col·laborar amb el club. Des que va agafar el sènior femení, Angulo ha aconseguit quatre ascensos i la temporada vinent disputarà la seva cinquena campanya amb el femení. La seva presidenta, però, no vol tenir cap objectiu, sinó que volen «gaudir de la categoria, anirem plantejant els reptes segons com vagi l´equip».

Tant la presidenta com l´entrenador estan d´acord amb una objectiu de cara la temporada vinent: omplir el pavelló del Castell. Les dues figures del CEFS Esparreguera volen que, durant els partits de la Segona Divisió femenina, els aficionats omplin les grades de l´instal·lació esparreguerina. Escartín explica que «volem omplir el Castell cada partit a casa i que la gent s´enganxi amb el nostre equip. Si aconseguim això, haurem fet un pas molt gran». Angulo vol viure l´experiència de «portar molt públic a veure aquestes noies. Per primera vegada ens visitaran rivals estratosfèrics a tocar de l´elit del futbol sala femení. També servirà per donar a conèixer el nom del nostre club».