Anit es va conèixer el desenllaç definitiu del Mundialet Intercultural en la categoria absoluta i en la seva tretzena edició. El Nou Estadi del Congost va viure una final intensa entre el Marroc i Bèlgica, un combinat que, en la seva primera participació, va aconseguir arribar a la finalíssima. Un únic gol del Marroc al minut 27 de la primera part (0-1) va donar el triomf als marroquins. Va ser una acció a l'espai que el conjunt marroquí va definir molt bé en un u contra u amb el porter belga.

El partit va ser en general força igualat, amb poques ocasions, i amb un joc travat i imprecís. A la primera part, el Marroc va intentar dominar, però va tenir dificultats per arribar a la porteria contrària. A la represa, i a mesura que passaven els minuts sense moure's el marcador, Bèlgica va intensificar la seva pressió per intentar empatar, però el Marroc defensava molt bé el seu avantatge, que va aconseguir fins al final del temps reglamentari.

Cal recordar que, a les semifinals, Bèlgica s'havia desfet de Bolívia (guanyador del 2015) per un 1 a 0, i el Marroc havia superat Colòmbia per un clar 3 a 1.

El Mundialet Intercultural, organitzat per l'ONG Diapo, va iniciar-se el dissabte 2 de juliol i, per tant, ha estat més d'un mes de competició. En la categoria absoluta, enguany, hi han participat, a més a més dels quatre equips semifinalistes, el Brasil, el Paraguai, Veneçuela, l'Argentina, Xile, el Senegal, l'Equador i Catalunya, aquestes seleccions, dividides en 4 grups.