El Reial Madrid, vigent campió de la Lliga de Campions, i el Sevilla, que repeteix regnat a la Lliga Europa, dirimiran la supremacia continental a Trondheim (Noruega), en la reedició de la final de la Supercopa d'Europa de fa dues campanyes, en el primer títol oficial de la temporada.

Amb l'antecedent de la final de 2014 a Cardiff (Gal·les), que el Reial Madrid va guanyar per 2-0 al Sevilla, el francès Zinedine Zidane i l'argentí Jorge Sampaoli encaren la seva primera prova de foc després de la pretemporada. Els madrilenys han prosseguit amb la línia que els va portar a la 'Onzena' la passada temporada i els sevillans han optat per una nova etapa de la mà de Sampaoli.

Zidane va canviar el rumb d'un Reial Madrid a la deriva amb Rafa Benítez a meitat del passat curs, per acabar guiant-lo a la conquesta de l'onzena Copa d'Europa. El títol més especial per al madridisme li permet començar per primera vegada un curs, condicionat per les baixes per lesió i de jugadors acabats d'incorporar després de disputar l'Eurocopa, però amb l'oportunitat de tornar a fer història.

Té a la mà el tècnic francès convertir si conquista el seu segon títol com a entrenador, en el cinquè que aconsegueix la Supercopa d'Europa com a jugador i tècnic. Abans ho van signar Carlo Ancelotti, Diego Pablo Simeone, Pep Guardiola i Luis Enrique.

Per a això haurà de modificar la seva idea d'equip tipus. Condicionat per la baixa de la seva màxima estrella, el portuguès Cristiano Ronaldo, lesionat a la final de l'Eurocopa. I pels descarts de jugadors com el gal·lès Gareth Bale, l'alemany Toni Kroos o el portuguès Pepe, tots ells titulars. Com el costa-riqueny Keylor Navas, baixa a l'estar a la recta final de la seva recuperació que cedeix el lloc a Kiko Casilla.

El Reial Madrid busca la seva tercera Supercopa -en va perdre 2 davant el Chelsea i Galatasaray i va guanyar a Feyenoord i Sevilla-, amb un sol fitxatge a l'equip titular, Álvaro Morata, que torna a casa després del seu pas pel Juventus. Integrarà el trident ofensiu al costat de Lucas Vázquez i un recuperat Karim Benzema, absent dels triomfs en pretemporada davant el Bayern de Munic i Chelsea. L'únic dubte de l'onze per aclarir és l'aposta de Zizou per James Rodríguez o Isco Alarcón al centre del camp.

Mentrestant, el Sevilla, únic equip que disputa la final de la Supercopa d'Europa tres anys consecutius, afronta un inici de temporada vertiginós, amb l'opció de conquistar dos títols, sumat al duel contra el Reial Madrid el de la Supercopa d'Espanya davant del Barcelona. És l'arrencada de l'ambiciosa aposta per Sampaoli després de l'exitós periple a Nervión d'Unai Emery, saldat amb tres títols consecutius de Lliga Europa.

El tècnic ja ha anunciat la seva declaració d'intencions per a aquest partit en assenyalar que la seva idea contra el Reial Madrid és "buscar la manera d'incomodar i viure un partit diferent al que estan acostumats", basat en "conviure més en camp rival que en el propi ".

Aquesta aposta atacant del tècnic argentí per un 3-4-3, de pressió total per tot el camp, s'ha comptat per victòries durant la pretemporada i tindrà en Trondheim seva revàlida amb els molts peons nous que la direcció esportiva sevillista ha posat en mans de Sampaoli per tirar endavant la seva arriscada i ambiciosa aposta.

El tècnic sevillista disposarà davant el Reial Madrid del seu "armada argentina" al complet -Gabriel Mercat, Luciano Vietto, Franco Vázquez, Joaquín Correa, Matías Kranevitter i Nico parella- costat de les altres novetats de la plantilla sevillista aquesta temporada, el brasiler Paulo oca, el japonès Hiroshi Kiyotake, l'espanyol Pablo Sarabia i el francotunecino Wissam Ben Yedder.

Alineacions probables:

Reial Madrid: Casella; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, James o Isco; Lucas Vázquez, Morata i Benzema.

Sevilla: Sergio Rico; Mariano, Rami, Carriço, Escudero; Kranevitter, N'Zonzi, Franco Vázquez; Sarabia, Vietto i Konoplyanka.

Àrbitre: Milorad Maži? (Sèrbia).

Estadi: Lerkendal Stadion.

Hora: 20.45.