El Barça es va presentar aquest dimecres oficialment davant l'afició al Camp Nou, una mica decebuda després de l'últim partit amistós, davant el Liverpool, on els blaugrana van caure per un dolorós 4 a 0. Ahir, però, amb més entrenaments a les cames, l'equip de Luis Enrique va millorar en el seu joc, tot i que els dos gols encaixats no devien agradar gaire al tècnic asturià.

Inici trepidant

Els blaugrana van sortir al partit amb molta energia, van tancar la Sampdoria a la seva àrea i van crear dues ocasions claríssimes els primers 3 minuts, un xut creuat de l'únic fixatge titular, Lucas Digne, que va suplir Jordi Alba, encara amb molèsties, i un cop de cap d'Arda Turan a centrada del mateix lateral esquerre, que va aturar Viviano.

Però no va ser fins al minut 15 que es va inaugurar el marcador, amb una gran passada a l'espai per sobre la línia defensiva que Leo Messi va rematar de xilena i es va convertir en un centre a Suárez, que, tot sol, rematava de cap a dins la porteria italiana. Al cap de cinc minuts, Rakitic enviava una pilota al punt de penal on Messi, lliure de marca, recollia l'esfèrica i amb una finta el porter quedava sol davant la línia de gol i anotava el segon. Dos minuts més tard, Iniesta tenia una badada i perdia una pilota a la frontal de l'àrea blaugrana, que van aprofitar Quagliarella i Muriel per fer una paret que va deixar a aquest últim sol per finalitzar davant de Claudio Bravo.

Messi, al minut 33, va fer gaudir el Camp Nou amb un tir magistral de falta, i va transformar el 3 a 1 en un marcador que es mirava Edgardo Bauza, el nou seleccionador argentí, que era al Camp Nou seguint el partit en espera de poder parlar avui amb els seus compatriotes Mascherano i Messi sobre aspectes del futbol i, sobretot, per a convèncer a aquest últim de tornar a la selecció Albiceleste, després de renunciar aquest estiu a la seva plaça en l'equip en perdre la final de la Copa Amèrica davant de Xile.

La incògnita del porter

Ahir també va ser un partit per intentar endevinar el primer onze que disposarà Luis Enrique en l'anada de la Supercopa d'Espanya que jugaran davant el Sevilla diumenge. L'onze titular d'ahir té tots els números de repetir, però faltarà desvelar la incògnita del porter escollit per Luis Enrique, ja que ahir, com ja va avançar, va repartir salomònicament entre els tres jugadors de què disposava els 90 minuts de joc.

Bravo va jugar els primers 30, Masip del 30 al 60 i Ter Stegen l'última mitja hora de partit. Va resultar que Masip, del planter, va ser l'únic a no encaixar cap gol, ja que Ter Stegen va recollir la pilota de la xarxa en el definitiu 3 a 2, que va marcar Budimir al minut 77.

Ja havien sortit, a l'hora de joc, els tres fitxatges que quedaven per veure, els debutants Umtiti i André Gomes, sense rodatge després de les vacances, i Denis Suárez, que ja havia jugat partits de pretemporada. Una altra declaració d'intencions del tècnic asturià van ser els 90 minuts d'Arda Turan i Luís Suárez.