No va haver-hi sorpreses a la novena i darrera ronda de l'Obert Internacional de la Pobla de Lillet d'escacs celebrada ahir al matí. El líder Karen Movsziszian va tancar la competició amb unes taules davant Jordi Ayza, completant el torneig sense conèixer la derrota en les nou jornades. L'escaquista armeni, resident a la Catalunya Central, ha cedit tres taules (amb Marc Capellades, Joan Mellado i les esmentades amb Jordi Ayza, ahir) i ha guanyat les altres sis partides (a Fermín Tejero, Daniel Travesset, Xavier Povill, Daniel Uribe, Ferran Cervelló i Joan Carles Sanpera); en total té 7,5 punts.

En l'entrega de premis, Movsziszian, que ja havia guanyat diversos cops a la Pobla de Lillet, el darrer, el 2014, després d'un interessant frec a frec amb el manresà Joan Mellado, va rebre de l'organització, el Club Escacs Lillet, 900 euros com a vencedor i el corresponent trofeu; en total es van repartir 4.535 euros.

La segona posició va ser pel colombià Daniel Uribe amb 7 punts, mig menys que Movsziszian. En la novena ronda, Uribe va imposar-se a Adrià Pérez. Per la seva part, el manresà Joan Mellado, que ha anat de menys a més, va acabar tercer amb 6,5 punts, i va superar en la darrera partida Marc Capellades. Mellado ha saldat el torneig a l'alt berguedà amb quatre victòries (sobre Frederic Corriguelas, Ramon Gabarró, Carles Moya i Marc Capellades) i cinc taules (amb Adrià Pérez, Miquel Fabre, Xavier Povill, Daniel Uribe i Karen Movsziszian), i també ha acabat invicte. Darrere de Mellado, es van classificar Marc Capellas, Ferran Cervelló i Jordi Ayza, tots tres empatats a sis punts.

Amb una gran autoritat, Roger Cervelló ha guanyat en el grup B amb un total de 7,5 punts en les nou rondes, seguit de Marc Garcia, Daniel Codina, Laura Povill, Jofre Custodio i Jan Travesset, tots ells amb 6,5 punts. En la darrera tanda de partides, el guanyador Roger Cervelló va fer taules amb Laura Povill. En aquest cas, el premi pel vencedor era de 150 euros.