El mallorquí Rafael Nadal es va imposar al francès Gilles Simon (7-6 i 6-3) per arribar als quarts de final del torneig olímpic de tennis, on jugarà contra el brasiler Thomaz Bellucci, que va guanyar el belga David Goffin. Nadal va mostrar la seva superioritat davant un adversari batallador a qui havia guanyat en set dels vuit enfrontaments previs. El francès, 31 del món, va portar al límit el mallorquí en la primera mànega, resolta en el desempat i que hauria pogut solucionar Nadal amb anterioritat. El tennista manacorí va tornar després de la jornada de dimecres cancel·lada per la pluja.

Roberto Bautista també va arribar als quarts de final del torneig olímpic de tennis després de superar el luxemburguès Gilles Muller per 6-4 i 7-6, en una hora i mitja de partit. El tennista de Castelló, 17è del món, jugarà per un lloc en la lluita per les medalles davant Juan Martín del Potro, que va eliminar Novak Djokovic en el primer partit i que va derrotar Taro Daniel. Bautista, de 28 anys, ja és entre els vuit millors dels Jocs.

Qui no va tenir tanta sort va ser Muguruza i Suárez, que van perdre els quarts de dobles per 6-3 i 6-4 davant de Makarova i Vesnina.