El Brasil va trigar 206 minuts, és a dir, dos partits i 26 minuts del tercer per marcar el seu primer gol en els Jocs Olímpics, es va classificar per a quarts de final amb un 4-0 que va deixar Dinamarca sense la condició d'invicte, va alleujar Gabigol, Gabriel Jesus i Luan amb els seus gols i va fer que Neymar recuperés el protagonisme.

Amb el capità de la canarinha com el blanc principal de les crítiques a l'equip dirigit per Rogério Micale, l'escenari va canviar gràcies als gols dels seus companys d'atac i la classificació per a la següent ronda. El Brasil va dominar el partit i va crear moltes ocasions, que van convertir Gabigol per partida doble, Gabriel Jesús i Luan.

En un sol partit la Canarinha va elevar el valor de les seves accions, ja que també van prendre el primer lloc del grup A als danesos i es van convertir en l'única selecció imbatuda de les setze que han participat en la primera fase. Com a líder del grup, el Brasil es trobarà el 13 d'agost a quarts de final amb Colòmbia, que va acabar en el segon lloc del grup B després de vèncer hores abans per 2-0 Nigèria, que s'enfrontarà a Dinamarca en l'altre partit que encreua els dos grups.