El manresà Sergi Claret es va proclamar campió de Catalunya de parapent per segon any consecutiu, i a més ho va fer amb molta claredat, ja que es va imposar en totes les mànegues.

La competició és va fer en dos caps de setmana: els dies 30 i 31 de juliol es va disputar a Àger, mentre que el 6 i el 7 d'agost es va fer a Avià. Claret va dominar el campionat des del principi i va superar Xavier Pujol, que va ser segon, i Tino Gallard, que va obtenir la tercera posició i va completar el podi. Per la seva banda, els també manresans David i Miquel Villarta van ser quart i cinquè respectivament a la categoria Sport.

A Àger, el dissabte els participants van haver de recórrer 80 quilòmetres en un dia molt tèrmic i amb sostres de fins a 4.000 metres. Per altra banda, el diumenge es va haver de suspendre la competició a causa del fort vent i el risc de tempesta. Pel que fa a les proves d'Avià, el dissabte es va sortir des dels Rasos de Peguera i es va passar pel Cadí, per La Pobla de Lillet i es va acabar a Avià. Finalment, el diumenge es van fer 60 quilòmetres i es va passar per Casserres abans d'arribar a Prats de Lluçanès.