En la tercera j0rnada del golf, Rafa Cabrera-Bello va acabar a quatre cops de la medalla de bronze, que actualment ostenta l'australià Fraser, quan només falta una última jornada que afrontarà amb -5. D'altra banda, Sergio García s'allunya de les medalles i necessita un miracle en aquesta última prova per endur-se algun metall de Rio.

El castellonenc Sergio García va cedir bona part de les seves opcions d'obtenir medalla en el torneig de golf dels Jocs Olímpics de Rio 2016, en signar en la tercera i penúltima jornada, una targeta amb 70 cops (-1). El vent que va aparèixer a meitat de jornada va espatllar l'arrencada fulgurant del jugador de Borriol, que va començar amb quatre birdies en els deu primers forats de la seva volta. Tot d'una es va col·locar amb 5 baix en el còmput general.

No obstant això, dues ensopegades consecutives, amb un doble bogey al 13 i un bogey al 14, van frenar el que es presumia atac cap al cap de Sergio García a la recerca del podi olímpic. Va acabar la tercera ronda amb 70 cops, a 9 impactes del britànic Justin Rose, que ocupa provisionalment el liderat amb -11 amb sis forats per davant per acabar la seva ronda.

Rose ha rellevat l'australià Marcus Fraser al capdavant i s'emportaria la medalla d'or, de moment, d'un torneig que marca el retorn del golf al programa olímpic després de més d'un segle d'absència. L'esport va ser present només en dues edicions, la de París 1900 i Louis 1904. En aquesta edició es disputen dos tornejos a Rio 2016: masculí i femení, tots dos individuals.