El Barça va fer anit un pas de gegant en la seva intenció d'aconseguir el primer títol de la temporada, la Supercopa d'Espanya. Els de Luis Enrique es van imposar per un contundent 0 a 2 al Sánchez Pizjuán amb gols de Luis Suárez i Munir. La tornada, dimecres a les 11 del vespre al Camp Nou.

De les incògnites que hi havia en l'alineació del Barça, a la porteria per la lesió de Ter Stegen estava clara la titularitat de Bravo; al lateral esquerrà Luis Enrique va situar Mathieu pel també lesionat Jordi Alba; i al davant, per Neymar, va ser Arda Turan l'escollit.

El primer temps va ser molt accidentat amb dos canvis forçats al Barça per sengles lesions, primer de Mathieu al bíceps femoral (va entrar Digne al minut 25) i després d'Iniesta al genoll (substituït per Denis Suárez al minut 34). Pel que fa al joc, va ser força equilibrat tot i que amb més possessió dels locals. Malgrat això la primera oportunitat la va tenir Luis Suárez al minut 5; l'uruguaià va fer un control orientat després d'una bona passada de Busquets que el va deixar sol davant Sergio Rico; el porter del Sevilla va desviar la rematada de Suárez amb un gran encert. A partir d'aquí, el Sevilla va portar més la iniciativa, però la defensa del Barça no va tenir gaires problemes per aturar les accions ofensives locals. La més clara, una rematada de Franco Vázquez dins de l'àrea a la banda dreta que va desviar a córner un defensor blaugrana. El llançament de cantonada el va rematar molt desviat Rami. Els primers 45 minuts van ser intensos, però amb poques aproximacions de perill dels dos conjunts.

Segon temps diferent

A la represa, el Barça va tenir una bona arrancada. Al minut 49, Serio Rico va tornar a lluir-se aturant una pilota pentinada per Luis Suárez. No va tardar en arribar el 0 a 1. Després d'una combinació col·lectiva dels atacants del Barça, Arda Turan va fer una magistral assistència amb el pit a Luis Suárez, que va deixar el davanter del Barça sol davant Sergio Rico; aquest cop, Suárez no va perdonar. Aquest gol va arribar amb el Sevilla jugant amb deu homes per la lesió que va patir Escudero (el seu equip va tardar en fer la substitució). Amb 0 a 1, els blaugrana van continuar atacant amb la intenció d'obrir forat. Al minut 56, Sergio Rico va salvar el 0 a 2, aturant una pilota picada per Leo Messi, després d'una altra bona combinació.

El tècnic local Sampaoli va deixar el seu equip amb tres defensors, arriscant per mirar almenys d'empatar el partit. Al minut 63, Sergio Rico torna a intervenir per aturar una rematada de Sergi Roberto.

A mesura que avançaven els minuts, el Barça reculava en les seves posicions, també pels canvis valents del Sevilla. Al minut 75, Vitolo va estar a punt de marcar de rebot, però Claudio Bravo va demostrar uns grans reflexes.

Els sevillistes pressionaven de valent, però, un cop més, en situacions adverses, va sortir la maestria de Messi, que va assistir Munir (feia sis minuts que havia sortit per Arda Turan) perquè aquest fes el 0 a 2 al minut 81 amb una gran definició, i va deixar l'eliminatòria pràcticament sentenciada amb un Sevilla destarotat.