Espanya es va quedar a un pas de les semifinals de Rio en caure contra l'Argentina (1-2) en un partit que els albicelestes van resoldre en l'últim minut gràcies a un penal stroke, (la pena màxima de l'hoquei, similar al penal del futbol) que els van concedir els àrbitres, després que Quico Cortés hagués aturat un penal córner.

Els de Carlos Retegui van rendibilitzar tot el partit el gol que va marcar al final del primer quart i els espanyols només van poder empatar a falta de quatre minuts, just abans de la jugada crítica que va decantar el partit. Argentina va forçar un altre penal córner que va parar Quico Cortés, però en l'acció següent l'àrbitre va assenyalar un stroke amb el qual Juan Gilardi va posar punt i final al xoc i al recorregut d'Espanya a Rio.