Sara Sánchez, una gironellenca de tan sols 18 anys, és una de les pilots més prometedores del territori català, tal com ho demostra el fet que hagi guanyat les quatre carreres disputades de la Women´s Open Cup, una competició per a joves promeses. Sánchez, que actualment és líder amb 20 punts d´avantatge respecte de la seva perseguidora, és mostra molt optimista. La pilot de Gironella tindrà un mes d´aturada abans de disputar la penúltima cursa de la Copa a Jerez.

Quan es va iniciar en el món del motociclisme?

Quan tenia 8 o 9 anys. Els Reis em van regalar una moto i allà va començar tot. Després el meu pare em va apuntar la possibilitat de tenir unes beques, em van agafar i vaig poder disputar competicions de velocitat amb una Metrakit de 50 cc. A partir d´aquí, cada any he anat pujant de categoria fins ara.

Ho compagina amb algun altre esport?

No. Ara he acabat d´estudiar una grau mitjà d´administració d´empresa i ara en faré un de superior de finances. També estic treballant com a ajudant del meu pare a l´oficina del taller.

Actualment és líder a la Women´s Open Cup de joves promeses amb el ple de quatre victòries. Com ho ha viscut?

Fins ara bé. Em van convidar a la primera cursa i tal com vaig arribar vaig guanyar. El concessionari de Yamaha em va deixar una moto per a tota la temporada i fins ara he aconseguit fer les quatre poles i guanyar totes les carreres.

Hi ha molt nivell?

Bé, hi ha moltes corredores de diferents països. Totes les carreres les he guanyat molt justes menys l´última, al circuit de Los Arcos a Navarra, on vaig poder agafar un bon avantatge.

Els propers 3 i 4 de setembre disputarà la cinquena prova a Jerez. Viurà una nova victòria?

Intentaré guanyar-la. És un circuit que m´agrada molt. A mesura que vagin passant les voltes anirem veient com es desenvolupa la carrera. Ara sóc líder de la Copa amb 20 punts d´avantatge respecte de la mallorquina Núria Llabrés.

Quina és la seva metodologia de treball?

Surto a córrer de tant en tant però no tinc temps per a res. Treballo de 6 a 2 i vaig a l´escola de 3.30 a 9 del vespre. Ara a l´estiu encara alguna estona, però quan comença el col·le no puc fer res. Tampoc tinc moto per entrenar-me, vaig a córrer i a caminar.

Quins objectius té de cara l´any vinent?

No ser encara què faré. L´objectiu principal és intentar guanyar ara la Women´s Open Cup. Estem esperant si surt alguna cosa per a la temporada que ve. Estem treballant en un projecte.

No té moto per entrenar-se... i els patrocinadors?

Tenia patrocinadors però vam deixar la relació. Vaig tenir un accident molt greu i a casa meva van perdre les ganes que agafés la moto de nou. Fins ara que es va presentar aquesta nova oportunitat de competir.

Com veu el nivell de motociclisme femení català?

No conec cap pilot catalana. No veig que hi hagi un bon futur.

Quin ha estat el seu millor moment sobre la moto?

La cursa que més il·lusió em va fer, va ser quan vaig debutar al campionat d´Espanya als 13 anys. Va ser a Jerez, no vaig poder entrenar-me amb la moto i vaig sortir directament als cronos. Em vaig classificar i a la cursa vaig aconseguir puntuar. Va ser el dia que vaig fer 14 anys (edat mínima per poder córrer), va ser un bon regal.

I el pitjor?

Molts. Quan caus, qualsevol caiguda és una decepció tant per a l´equip com per a mi mateixa. És frustrant quan no pots acabar la carrera, quan les coses et van bé i et surt tot perfecte.

Quin és el seu punt fort com a pilot?

No ho sabria dir. No m´agrada definir-me a mi mateixa. Prefereixo que em defineixin les rivals.