El FC Barcelona és més a prop de la seva dotzena Supercopa d'Espanya després de superar en l'anada el Sevilla diumenge per un resultat favorable de 0-2.

Però no tot son bones notícies per als culers, els quals hauran d'afrontar la tornada de dimecres al Camp Nou (23 h) amb les baixes d'Andrés Iniesta i Jéremy Mathieu. El manxec va ser substituït per Denis Suárez el minut 36 per un fort cop al genoll i estarà dues setmanes de baixa, mentre que el francès, substituït el minut 26 per Lucas Digne, n'estarà tres.

Segons van informar ahir els serveis mèdics del club, Iniesta pateix una distensió de la càpsula posterior del genoll dret. Per la seva banda, Mathieu té un trencament al bíceps femoral de la cama dreta. Tot fa pensar que tant Iniesta com Mathieu es perdran també les dues primeres jornades de lliga contra el Betis i l'Athletic de Bilbao.

La bona nova per al FC Barcelona és que els dos jugadors podran recuperar-se durant l'aturada per compromisos internacionals de seleccions, el cap de setmana del 3 i 4 de setembre.

El club blaugrana encara no ha confirmat si un dels seus tres porters, l'alemany Marc-André ter Stegen, podrà disputar la tornada de la Supercopa, en uns dies on el debat a la porteria està més viu que mai amb l'incert futur de Bravo.

La història al costat del Barça

Si fem cas als precedents, els blaugrana no s'han deixat remuntar mai un 0-2 en contra.

Deu vegades el Barça ha aconseguit un 0-2 en l'anada de la Supercopa i tan sols en una d'elles, el 1944 a Saragossa, es va deixar remuntar. Els aragonesos van guanyar en la tornada (4-5), però el resultat favorable dels blaugrana a l'anada (0-2) els va valer el títol.

La plantilla va tornar a treballar ahir a la tarda, i s'entrenarà al llarg del dia d'avui. Demà serà el torn de la tornada davant el Sevilla. El partit de tornada es disputarà a les 23h. Tot i tractar-se d'un horari poc habitual i en ple mes d'agost, el Camp Nou presentarà una bona entrada per poder gaudir del que podria ser el primer títol de la temporada. I és que ahir al matí, ja s'havien venut 65.000 entrades, una xifra que s'espera augmentar en les properes hores.

Els de Luis Enrique afronten una setmana dura, ja que, com va passar en l'anterior, no podran tenir cap dia de descans. Dijous mateix, l'equip tornarà a la feina en un entrenament de recuperació per la tarda. Finalment divendres serà l'últim dia d'entrenament abans del debut oficial a la lliga. Els blaugrana iniciaran la revàlida del títol de lliga el proper dissabte contra el Betis al Camp Nou a les 18.15 h.